TV: Hedlund räddade Elfsborgs hemmasvit mot Blåvitt

Simon Hedlund stötte in 1-1 och fixade en poäng till Elfsborg mot IFK Göteborg.
Resultatet innebär att hans lag inte har förlorat hemma mot Blåvitt på elva raka matcher.
- En match där jag tycker att vi var närmast seger, säger IFK-tränaren Jörgen Lennartsson.

Stormöte och ett mäktigt tryck inne på Borås Arena. Det var upplagt för fotbollsfest när Elfsborg och IFK Göteborg drabbade samman under söndagseftermiddagen.

Mycket av försnacket hade handlat om IFK Göteborg skulle kunna bryta den svaga bortatrenden mot Elfsborg.

Laget hade inte vunnit på Borås Arena sedan 2005.Svaret efter 90 spelade minuter? Nej.

Det såg visserligen bra ut i paus. Efter att John Alvbåge hade räddat en straff från Viktor Claesson i matchminut 27, Simon Hedlund omkull, gjorde Mikael Boman 1-0 i den 35:e.

Sören Rieks hittade en framstormande Haitam Aleesami i djupet. Vänsterbacken följde upp med ett inspel till Boman som gjorde mål via stolpen och hemmamålvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

Elfsborg, svagt i den första halvleken, kom ut bättre i den andra. I matchminut 56 kom också kvitteringen. Viktor Claesson spelade in från vänster och Simon Hedlund halvsnubblade, från misstänkt offsideposition, in bollen i nät. 1-1.

- Jag tror att det var offside. I alla fall från min vinkel, säger Jörgen Lennartsson.

Efter målet skapade Elfsborg ett par möjligheter att ta ledningen. Farligast var det när målskytten Hedlund spelade in till Lasse Nilsson. Anfallaren fick dock inte träff på bollen.

- Vi var riktigt bra första 20 av andra. IFK hade ingen chans att hänga med. De fick hålla i hatten, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

IFK Göteborg svarade med att slänga in, i tur och ordning, Tobias Hysén, Martin Smedberg-Dalence och Patrik Karlsson Lagemyr. De hittade också tillbaka in i matchen och skakade fram ett par halvchanser. Patrik Karlsson Lagemyr var närmast med en nick i slutminuterna.

Några fler mål blev det dock inte. Matchen slutade oavgjort. Precis som de tre senaste mötena på Borås Arena.

- Det var en intensiv match med mycket fajt och kamp. En del bra spel också, säger Jörgen Lennartsson.

- Skulle vi ha vunnit matchen skulle vi ha satt straffen eller gjort mål under den perioden av andra när vi var bra, tillägger Magnus Haglund.