TV: Helsingborg tog tung seger i Sundsvall

Helsingborg reste till Sundsvall och tog med sig tre tunga poäng hem. Matthew Rusikes mål i första halvlek höll hela vägen, innan Mikael Dahlberg spikade slutresultatet till 2-0 på stopptid.

GIF Sundsvall åkte på en rejäl bortasmäll när laget förlorade med 1-4 mot ett formstarkt IFK Göteborg i omstarten senast, och motgångarna skulle fortsätta på lördagen.

Sundsvall hade inga skador inför matchen men drabbades av ett tidigt avbräck när Robin Tranberg till synes skadade armen illa och tvingades byta.

Värre skulle det bli för Giffarna. Gästarna slog till först och tog ledningen i den 27:e minuten genom Matthew Rusike.

Samme Rusike fick en gyllene chans att dunka in 2-0 från nära håll tidigt i andra halvlek, men då svarade Tommy Naurin för en utomordentlig reflexräddning i hemmamålet.

Sundsvall tog över spelet alltmer i andra halvlek och Sebastian Rajalakso träffade stolpen i den 67:e minuten, men närmare än så kom man inte.

I stället kunde Mikael Dahlberg spika slutresultatet till 2-0 på stopptid och fixa tre tunga poäng för gästerna i den nedre delen av tabellen.

- De vill verkligen här ute i dag, säger HIF-tränaren Henrik Larsson i C More.

- Jag pratar alltid om vikten av att springa mer än motståndarna så har man alltid en chans att vinna. I dag, av någon konstig anledning, klarar vi av det. Så vi får titta oss själva i spegeln och se varför vi inte alltid klarar av att göra det fullt ut.

- Det känns riktigt skönt. Grabbarna lägger ner ett fantastiskt arbete.