TV: IFK Norrköping nära att tappa 4-0-ledning - höll undan och vann

IFK Norrköping hade 4-0 inför den andra halvleken mot HJK. Finnarna var mycket nära att hämta ikapp underläget, men matchen slutade 4-3.
- Vi pratar i paus om att vi inte alls ska vika ner oss men det gör vi lite tycker jag, säger Sebastian Andersson till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Hammarby, HJK Helsingfors och IFK Norrköping möts i en miniturnering som avgörs på Tele2 Arena. De två sistnämnda möttes under torsdagskvällen.

Det blev en pangstart för Peking. Redan i den tredje minuten utnyttjade Nicklas Bärkroth att en HJK-försvarare missade bollen vid ett hemspel och rullade in 1-0. Fem minuter senare tog Bärkroth en stark löpning ner till kortlinjen innan han spelade in bollen. Där kunde Sebastian Andersson raka in bollen till 2-0.

Även 3-0 kom tidigt, efter drygt kvartens spel. Det var ett nytt jättemisstag från HJK-försvaret som gav Kalle Holmberg öppen gata och anfallaren rundade snyggt målvakten innan han placerade in bollen.

I den 38:e minuten utökade Norrköping ledningen ytterligare när Niclas Eliasson, via en försvare sköt in bollen. Den första halvleken slutade 4-0.

- Vi gör så många dåliga saker, säger HJK-lagkaptenen Akseli Pelvas i paus.

I den andra halvleken fick finnarna en liknande öppning som Peking hade i den första. Sebastian Dahlström redcuerade i den 53:e minuten när han drog iväg ett riktigt vackert skott som gick in via ribban. Kort därefter slog Dahlström till igen, den här gången via dubbla touch på Norrköping-spelare.

Och visst skulle det bli riktig spänning. 20 minuter från slutet kom ytterligare en reducering efter en hörna. Det var också mycket nära en kvittering från HJK. Alfredo Morelos hade ett friläge mot Michael Langer men Peking-keepern räddade.

Norrköpings starka första halvlek räckte till seger med 4-3.

- Vi pratar i paus om att vi inte alls ska vika ner oss men det gör vi lite tycker jag. Så det är lite tråkigt. Men första halvlek ska vi ta med oss i alla fall, säger Sebastian Andersson till C More.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

IFK Norrköpings startelva: Michael Langer – Linus Wahlqvist, Henrik Castegren, Jón Gudni Fjóluson, Christopher Telo – Nicklas Bärkroth, Filip Dagerstål, Daniel Sjölund, Niclas Eliasson – Sebastian Andersson, Kalle Holmberg.

Publicerad 2017-02-09 kl 20:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.