TV: IFK Norrköping upp i delad serieledning efter seger

3—1 blev det till sist till Norrköpings fördel borta mot Örebro. Och nu är IFK Norrköping uppe på samma poäng som serieledande IFK Göteborg — samtidigt som anfallaren Emir Kujovic delar skytteligaledningen efter ett drömmål.

- Det känns riktigt bra just nu. Fotbollssverige är nog lite överraskat. Men inte jag, säger Emir Kujovic och ler brett.

Men han vill egentligen inte prata om tabellen och skytteligan.

- Det är sluttabellen som räknas. Och även om vi har samma poäng som Göteborg just nu så har ju både Djurgården och Elfsborg färre spelade matcher.

Gjorde tredje målet

Emir Kujovic punkterade matchen mot Örebro med ett kliniskt avslut som letade sig in bakom Örebros målvakt Oscar Jansson efter en dryg timme.

- (Nicklas) Bärkroth slog en boll mot mål och den hamnar till sist hos mig. Jag är på rätt ställe och nyper till på volley mot bortre stolpen.

Efter sitt 13:e mål i årets allsvenska kysste Emir Kujovic konstgräset — och anfallaren är nu i delad skytteligaledning med AIK:s Henok Goitom.

- Det är samma sak där, så ser det ut just nu. Självklart vill man vinna, men det viktigaste är att det går bra för laget och att vi fortsätter att vinna matcher.

Bottenlaget Örebro har däremot otroligt svårt att vinna matcher. Laget hade nästan inte hunnit hämta sig efter förra omgångens 0—6-förlust mot IFK Göteborg när en ny stjärnsmäll kom mot Norrköping. Efter 19 omgångar har Örebro bara tagit två trepoängare i årets allsvenska. Senaste segern kom den 24 maj då Gefle besegrades med 1—0 på Behrn Arena.

Ändrade i laget

Efter storförlusten mot Göteborg hade ÖSK-tränaren Alexander Axén ändrat en del i startelvan. Örebros kritiserade mittfältsstjärna Nordin Gerzic var för första gången förpassad till bänken. Inte heller försvarsveteranen Patrik Haginge och yttern Kalle Holmberg fanns med i startelvan.

Men det hjälpte alltså inte och försvaret fortsatte att läcka mot Norrköping. Efter 20 minuter gjorde Norrköpings mittfältare Arnor Ingvi Traustason matchens första mål när han avlossade ett skott som styrdes in bakom hemmamålvakten Oscar Jansson. Bara några minuter innan pausvilan kunde en omarkerad Christoffer Nyman nicka in "Pekings" andra mål. Och efter drygt en timme fastställde alltså Emir Kujovic slutresultatet med ett drömmål.