TV: IFK Norrköping upp i serieledning - mästarna slog Hammarby hemma

Norrköping studsade tillbaka efter förlusten mot Falkenberg. 3-1 slog man Hammarby med under tisdagen och därmed är mästarna serieledare.

I förra omgången tappade både IFK Norrköping och Hammarby oväntade poäng. De regerande mästarna förlorade borta mot tabelljumbon Falkenberg, samtidigt som Hammarby bara fick en poäng hemma mot nykomlingen Jönköpings Södra.

Det var det förstnämnda laget som fick studsa tillbaka efter den tunga förlusten. 3-1 vann de med hemma på Östgötaporten.

Det var en trevande och en ganska händelsefattig inledning där bollen for emellan de två lagen. Hammarby försökte testa den unge ersättaren till skadade David Mitov Nilsson, Andreas Vaikla men utan lycka.

När klockan började närma sig 20 minuter skulle IFK Norrköping blixtra till. Först hade Traustason en ribbträff, men sedan skulle också bollen leta sig in bakom Kristinssons nätmaskor. Linus Wahlqvist drev bollen upp längs sin högerkant skickade in en boll som närmast liknade ett inlägg, men bollen gick i stället in och 1-0 till Norrköping.

- Det var ett katastrofalt dåligt inlägg, men det sitter och det är det viktigaste, skämtar Wahlqvist till C More.

Hammarby hamnade i jaktläge och låg på för ett kvitteringsmål. Ett sådant skulle också trilla in. Och det var Hammarbys målskytt som skulle sticka fram. Erik Israelsson stod sedvanligt inne i IFK:s box och fick där ett inlägg från Melker Hallberg som han till synes enkelt fick stöta in. Det var hans femte mål för säsongen och därmed kliver han upp i delad skytteliga-ledning med Djurgårdens Sam Johnson.

Åtta minuter in i andra halvlek skulle Andreas Blomqvist slå in sitt första allsvenska mål i Norrköping-tröjan. Norrköping kombinerade sig fram in mot Hammarbys-box väl där bjöd Christoffer Nyman på en läcker klack som nådde Blomqvist fötter - han var iskall och rullade in 2-1.

Hammarby skulle aldrig lyckas hämta ikapp sitt underläge.

I stället skulle ”Totte” Nyman komma i full kareta in mot Hammarby-målet Saetra som var i släptåg valde att dra ned den flyfotade anfallaren. Domaren dömde straff. Och Saetra fick syna det röda kortet

Men straffen skulle få vänta på sig. Hammarby supportrar visade upp missnöje och började bråka med säkerhetsvakter på plats, dessutom kastades det in en flaska vilket således fick domaren att avbryta matchen tillfälligt.

Traustason stegade till slut upp på elva meter och slog sedan säkert in straffen och fastställde resultatet till 3-1.

Det betyder att IFK Norrköping kliver förbi Gif Sundsvall i tabellen och övertar serieledningen.

Se Traustasons straffmål i spelaren ovan.

IFK NorrköpingVaikla – Wahlqvist, Fjóluson, Johansson,  Telo – Tkalcic, Sjölund, Blomqvist, Traustason – Nyman, Andersson.

Hammarby: Kristinsson - Sævarsson, Sætra, Magyar, Torsteinbø - Persson, Haglund - Smarason, Israelsson, Hallberg - Alex