TV: Irandust hade uppvisning när Häcken körde över ÖSK

Häckens Daleho Irandust hade en minst sagt lyckad söndag.
Ett vackert solomål och två assist blev facit för mittfältaren i segern mot Örebro.
- Det är ett ganska snyggt mål, säger Irandust om sitt 1-0-mål till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Under söndagen ställdes Häcken hemma mot Örebro i en match där Hisingenlaget på förhand var favoriter.

Laget inledde också matchen med ett tydligt spelövertag. Däremot hade man svårt att skapa några riktigt heta chanser, bortsett från Joona Toivios hårda frispark som smet strax över ribban.

I stället var det bortalaget ÖSK som skapade första halvleks bästa chans. En hörna nådde Rodin Deprem, som från nära håll fick träff med pannan. Men avslutet studsade över ribban och i halvtid var ställningen 0-0.

Tio minuter in i andra halvlek skulle Häcken spräcka målnollan i matchen – och det var vackert. Daleho Irandust fick bollen på offensiv planhalva och snirklade sig förbi flera ÖSK-spelare innan han placerade in bollen i nät bakom Jansson.

- Oj, oj, oj, utbrast kommentatorn Patrik Westberg i C Mores sändning.

- Det är ju show.

Några minuter senare utökade Alexander Jeremejeff, på pass från Irandust, ledningen till 2-0 då han stötte in bollen i nät via ÖSK-spelare från nära håll.

Paulinho inledde matchen på bänken men i andra halvlek blev Häckens anfallsstjärna inbytt. Då tackade han genom att sätta dit 3-0, framspelad av Irandust, med kvarten kvar att spela.

Brassens mål blev också matchens sista och Häcken vann matchen med 3-0.