STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK

Under onsdagen möttes Djurgården och AIK på Tele2 Arena, inför 22 197 åskådare. Det var nye Dif-tränaren Mark Dempseys första derby i klubben. Men engelsmannen förmådde inte att ta död på det derbyspöke som tyngt Djurgården de senaste åren. För blåränderna föll med 3-0 och därmed har Djurgården inte vunnit något av de 14 senaste derbyna mot AIK eller Hammarby.

I centrum för AIK-segern stod anfallstalangen Alexander Isak. Han fyllde 17 år under onsdagen och firade det på allra bästa tänkbara sätt. Först satte han 1-0 säkert i det bortre hörnet efter att ha blivit serverad en djupledspass in i straffområdet av Ebenezer Ofori, i den 15:e minuten. Det följde han sedan upp med att sätta 2-0 i den 65:e minuten. Stefan Ishizaki hittade in med ett inlägg mot den bortre stolpen och där blev Isak helt ren och kunde utöka ledningen på nick.

3-0 kom sedan i den 76:e minuten. Inhopparen Chinedu Obasi hade varit på plan i två minuter när han snappade upp en felpass av Michael Olunga, avancerade in i Djurgårdens straffområde, dribblade bort flera motståndare och petade in bollen i nät omringad av passiva blårandiga spelare.

Djurgården skapade inte många heta chanser under matchen. Anfallaren Michael Olunga brände dock ett jätteläge i den första halvleken när han blev helt ren i straffområdet efter ett instick i luften. Olunga avslutade direkt och fick till ett ganska löst skott som Patrik Carlgren snyggt kunde rädda till hörna. I den 56:e minuten sköt också Magnus Eriksson utanför från nära håll på ett inlägg från vänster, men närmare än de två chanserna kom inte hemmalaget ett mål.

AIK-tränaren Rikard Norling:

- Vi får med oss ett jättebra resultat. Vi gör en förhållandevis solid insats. Matchen står och väger i andra, men vi tar udden från Djurgården lite med 2-0-målet. Det öppnar upp sig efter 2-0-målet, Djurgården tappar sitt momentum och kanske lite tro också, säger Norling och hyllar Alexander Isak:

- Hatten av för Alexander som fyller år och gör en jättefin match. Vi har haft med honom länge i klubben och jag tror att det är många som är stolta över honom i dag.

Dif-tränaren Mark Dempsey:

- I de första 20 minuterna av den andra halvlek tycker jag att de är det bättre laget, men deras 2-0-mål dödar oss lite, säger Dempsey.

- De var bättre än oss över hela planen. De var mer solida och bättre med bollen.

AIK står nu på 46 poäng och har sju poäng upp till ettan IFK Norrköping efter att Peking besegrat Östersund under onsdagen. Djurgården har sex poäng ner till kvalplats, efter att Helsingborg slagit Gif Sundsvall.

Se Obasis 3-0-mål i spelaren ovan.

Djurgården: Isaksson - Björkström, Ceesay, Gunnarsson, Käck - Eriksson, Faltsetas, Walker, El Kabir - Ranégie, Olunga.

AIK: Carlgren - Sundgren, Väisänen, Karlsson, Johansson, Kpozo - Blomberg, Ofori, Ishizaki - Isak, Markkanen.

-
-

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-09-21 kl 21:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.