TV: Isak målskytt när AIK tog ny seger

Alexander Isak fortsätter att göra mål för AIK.
I dag stod 17-åringen för en ny fullträff när Östersund besegrades på Friends Arena.

Senast slog AIK IFK Norrköping med 6-0 innan landslagsuppehållet - i dag blev det en ny trepoängare när nykomlingarna Östersund besegrades med 2-0.

I den tionde minuten tog AIK ledningen. Ett inlägg från höger hittade Alexander Isaks panna, Hampus Nilsson i ÖFK:s mål räddade men Isak kunde sedan slå in returen till 1-0.

I den 14:e minuten var Isak nära att göra mål igen för AIK, då han kom fri med Nilsson från snäv vinkel, men Östersund-målvakten räddade.

Östersund hade mycket av spelet men skapade få riktigt heta målchanser. Man var dock nära att kvittera i den 58:e minuten, med ett skott från Ken Sema som tog i Patrik Carlgrens ribba.

I den 72:a minuten var det AIK:s tur att träffa ribban när Alexander Isak framspelad av Stefan Ishizaki och fri med Hampus Nilsson sköt bollen i överliggaren.

Det skulle dock bli AIK som ökade ledningen till 2-0. I den 83:e minuten testade Chinedu Obasi ett skott från distans som inte såg omöjligt ut att rädda för Hampus Nilsson i ÖFK:s mål, men bollen fick en lurig studs och gick in i mål.

Obasis mål skulle visa sig bli matchens sista. Segern gör att AIK gick upp på 53 poäng i tabellen, och därmed passerade IFK Norrköping upp på andra plats i tabellen. Gnaget är just nu sju poäng efter serieledande Malmö FF med fyra omgångar kvar. Östersund ligger kvar på elfte plats med 33 poäng.

AIK: Carlgren - Väisänen, Karlsson, Johansson - Sundgren, Ishizaki, Ofori, Blomberg, Salétros - Isak, Obasi.

Östersund: Nilsson - Karlsson, Mukiibi, Bergqvist, Somi - Dyer, Mensah, Edwards, Sema - Ghoddos, Nouri.