TV: Ishizakis mål avgjorde - AIK slog Malmö

AIK slog Malmö med 2-1 och är fortfarande med i jakten på SM-guldet. Men med tre poäng upp till serieledande IFK Norrköping har laget inte sitt öde i egna händer.

- Vi skulle behöva att någon gör oss en tjänst. Men alla hatar oss så jag antar att det inte kommer hända., säger Dickson Etuhu.

I omgång 27 av allsvenskan hände det för första gången den här säsongen att alla tre topplagen IFK Göteborg, IFK Norrköping och AIK spelade match samma dag.

Och med IFK Göteborgs poängtapp mot Halmstad (1—1) tidigare under söndagen fanns förhoppningar bland AIK:arna att åter lägga i alla fall en liten del av guldet i sina egna händer.

AIK tog ledningen genom Henok Goitom redan i den tolfte minuten. Johan Blomberg snappade upp en långboll på högerkanten och lade in bollen till en framrusande Goitom. Träffen var inte klockren, men via Malmöbacken Kari Árnasons fot letade sig bollen ändå på något sätt förbi målvakten Johan Wilands armar och in i mål — Goitoms 16:e mål för säsongen.

Kvitteringen kom just före halvtidsvilan genom Vladimir Rodic.

Ishizaki segerskytt
AIK saknade skadade mittbacken Jos Hooiveld, och var dessutom utan avstängde Ebenezer Oforis känsliga fötter på mittfältet. Däremot var tidigare skadade Stefan Ishizaki tillbaka i startelvan. Och tur var väl det.

I den 61:a minuten boxade Johan Wiland bort bollen från mål efter ett långt inkast av Mohamed Bangura. Men den kom inte längre än till där "Ishi" placerat sig i straffområdet. Mittfältaren bröstade elegant ner bollen och drog på volley in den rakt i mål, till stor glädje för större delen av de 25 075 på Friends Arena.

- Vi vet att vi är starka på fasta, och Mohameds inkast är ju som en hörna. Jag försökte bara ta mig till en bra position i straffområdet, säger Ishizaki, som gjorde sitt första mål i allsvenskan i AIK-tröjan sedan sista omgången 2004.

- Då hade vi redan åkt ur, så det målet betydde inte så mycket.

"Norrköping favoriter"
Det mot MFF kan komma att betyda mycket mer. I och med att Norrköping höll undan och tog sin sjunde raka seger, 3-1, mot Häcken så är läget egentligen nästan det samma som förut inför de avslutande tre omgångarna: AIK är fortsatt trea i tabellen, tre poäng bakom Norrköping och en bakom tvåan IFK Göteborg.

- Norrköping är fortfarande favoriter, för de vinner alla sina matcher, säger Etuhu.

- Men de kan inte vinna varenda match, det blir ju någon form av rekord om de tar alla. Vi måste bara fokusera på oss själva och ta poängen.

I matchens absolut sista minut fick MFF-backen Rasmus Bengtsson sitt andra gula kort och visades ut. Efter matchen muttrade Bengtsson om AIK som ett tråkigt lag som bara skickar långbollar upp mot Mohamed Bangura och Goitom på topp.

- Det var okej i dag, vi gjorde tillräckligt. Vi kunde ha vunnit med mer, jag tycker att vi slarvade vid några tillfällen. Men vem bryr sig? Det är i slutet av säsongen och vi behöver bara ta poängen, säger Etuhu.