TV: Jeremejeff stor MFF-hjälte - sänkte gamla klubben

Han fixade tre tunga poäng i guldstriden och sänkte sitt gamla lag.
Men Alexander Jeremejeff firade inte.
- Man ska visa respekt, säger han.

Den 23 juli fullbordades Alexander Jeremejeffs flytt från Häcken till Malmö FF.

Under lördagen var anfallaren tillbaka på sin gamla hemmaarena. Som matchvinnare dessutom.

I den 61:e matchminuten styrde han vackert in Anton Tinnerholms låga inspel till 3-2. Ett mål som gav Malmö FF tre tunga och viktiga poäng i guldjakten.

- Klart att det var ett viktigt mål. Skönt, säger han.

Häckens Peter Abrahamsson hade inför mötet sagt att han hade koll på var den tidigare lagkamraten skulle avsluta om han kom i läge. Efteråt konstaterade målvakten:

- Han visste inte själv att han skulle sätta den där, så den var svårläst.

Alexander Jeremejeff bara ler när han hör det uttalandet.

- Så länge den går in är jag nöjd. Jag försökte träffa mål och lyckades med det.

Matchen i övrigt? Sprakande, underhållande och mycket sevärd.

Målskyttet öppnades redan i den 13:e minuten genom Enoch Kofi Adu. Mittfältaren tog emot en kort frispark och borrade upp ett långskott i det borte krysset.

MFF-glädjen blev dock kortvarig. Redan två minuter senare tog John Owoeri tillvara på en Alexander Farnerud-hörna och en Baba Mensah-skarv och nickade in 1-1. Hans elfte mål i allsvenskan.

Häcken gjorde även 2-1 kort därefter. I den 19:e minuten skickade Baba Mensah iväg en perfekt långboll till Alexander Farnerud. Mittfältaren tog emot inne i straffområdet, tråcklade sig förbi Kari Arnason och lyfte enkelt bollen över Johan Wiland.

Det skulle bli ytterligare ett mål innan den första halvleken var över.

Efter en dryg halvtimme skickade Behrang Safari in ett vänsterinlägg. Alexander Jeremejeff vann nickduellen med Egzon Binaku och spelade fram Jo Inge Berget. Norrmannen gjorde inget misstag utan stötte enkelt in 2-2 i det öppna målet.

Den andra halvleken inleddes på sämsta möjliga sätt för Häcken. I den 55:e minuten drog Rasmus Schüller på sig sitt andra gula kort. Utvisning och spel med en man mindre.

Malmö FF behövde bara sex minuter på sig för att utnyttja övertaget. Och ni vet ju vem som gjorde det målet.

Ett inspel och en vacker styrning i det bortre hörnet. Alexander Jeremejeff visste hur mycket målet betydde, men firande inte.

- Jag hade två och ett halvt fina år här. Det är en fin förening och man ska visa respekt, säger han.

Hur var det att vara tillbaka?
- Det är klart att det var speciellt. Det var konstigt att gå åt andra hållet när man skulle in i omklädningsrummet.

Du gick inte fel?
- Nej, jag hade tänkt på det innan. Att jag inte skulle gå fel.

Innan matchen var över hoppade Tobias Sana dessutom in och tryckte dit 4-2. Hans första mål i årets allsvenska.

I och med segern är Malmö FF fyra poäng före IFK Norrköping som möter AIK på bortaplan under söndagen. De sitter i förarsätet.

- Det är ett guldrace där det gäller att vinna alla matcher som vi spelar. Vad andra gör, hur det går i andra matcher, kan vi inte påverka, säger Jeremejeff.

Häcken: Abrahamsson - Andersson, Mensah, Sudic, Binaku, Arkivuo - Schüller, Farnerud, Abubakari - Owoeri, Kamara.

Malmö: Wiland - Tinnerholm, Árnason, Brorsson, Safari - Yotún, Lewicki, Adu, Rakip - Berget, Jeremejeff.