TV: Johansson straffade AFC i 96:e (!) minuten - räddade poäng till Gefle

Piotr Johansson blev i kväll räddande ängel för Gefle.
Han straffade AFC Eskilstuna i den 96:e minuten till 1-1.

Se höjdpunkter i spelaren.

Gefle och nye tränaren Johan Mjällby har inlett säsongen knackigt i superettan. Inför kvällens möte med AFC Eskilstuna stod laget på sju poäng på åtta matcher och var placerat på 14:e-plats i serien - en prekär position med tanke på att laget 2016 tillhörde allsvenskan.

Det såg dessutom ut att bli än värre för laget under kvällens drabbning på Tunavallen. AFC tog i den 57:e minuten ledningen i matchen genom Kermit Erasmus till 1-0 och såg därefter ut att gå mot en seger, men i den 96:e minuten förändrades allt.

Gefle blev tilldelat straff och Piotr Johansson klev fram som frälsare för bortalaget. Johansson satte bollen i mål från elvameterspunkten och räddade 1-1 till Gefle. Det var lagets första poäng sedan den 27 april, då laget spelade 1-1 mot Gais på Gamla Ullevi.

Gefle är trots krysset kvar på 14:e-plats, medan AFC är tvåa i superettan.