TV: HIF med stark seger i allsvenska comebacken - Jönsson med dubbla mål mot Norrköping

HELSINGBORG. Jordan Larsson dunkade in ett hårt skott med högern, men Helsingborgs IF var inte sämre utan Rasmus Jönsson gjorde två mål och Andri Bjarnason ett med yttersidan när HIF vann premiären mot IFK Norrköping (3-1).
- Jag tycker vi vinner rättvist, säger Andreas Granqvist till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Det var allsvensk fotboll på Olympia igen, för första gången sedan 2016, mellan Helsingborgs IF och IFK Norrköping. Ett Helsingborg utan Pär Hansson, och ett Norrköping utan bland annat Simon Thern och Egzon Binaku.

HIF inledde matchen med allsvensk glädje snarare än någon nervositet, och det tog bara några minuter innan Rasmus Jönsson gjorde 1-0 efter en hörna. I mitten av halvleken var det såklart Jordan Larsson, tillbaka på Olympia, som kvitterade med ett klassmål med högern, men det var Jönsson som ändå skulle avsluta halvleken som det stora samtalsämnet.

Precis innan halvtidsvilan drog han iväg i djupled, och på en direktpass från Wanderson kom han förbi Isak Pettersson och la in bollen i öppet mål. Två mål j Jönssons första allsvenska halvlek sedan 2011.

- Speciellt när man varit borta så länge är det skönt att visa att man fortfarande har det i sig, sa Jönsson till C More i halvtid.

- Jag behövde komma hem igen och bygga upp min fysik igen, som inte varit på topp. När den funkar så vet jag att jag är en bra spelare. Det hoppas jag kunna visa dig i år.

Norrköpings tränare Jens Gustafsson pratade om laget framför allt behövde förbättra sitt duellspel i andra halvlek, och det tog också drygt en kvart innan han också introducerade Christoffer Nyman med ett inhopp.

När Norrköping ville komma i fas för en forcering så kom istället nästa fina mål från HIF. Nyss inhoppande Max Svensson ryckte ute på vänsterkanten, slog in bollen, och efter lite studs här och var så drog Andri Bjarnason bort en försvarare med kroppen, och med en yttersida placerade han bollen elegant nära bortre stolpen. Det blev också matchens sista mål inför drygt 11400 åskådare.

Andreas Granqvist till C More:

- Det var skönt att få börja spela allsvenskan igen. Ett bra motstånd i Norrköping, men jag tycker vi vinner rättvist. Det känns jättebra och jag är stolt över hela laget.

- Det jag är mest stolt över att vi fortsätter spela vårt spel. I andra jagar de en kvittering och då blir vi lite låga, men vi vågar ändå när vi får bollen.

"Granen" var också nöjd med Jönssons insats i premiären.

- Det är jättekul att se. Han får göra två mål i dag och är jätteviktig för oss.

Helsingborgs IF: Joelsson – Randrup, Holgersson, Granqvist, A.Eriksson – Abubakari, Farnerud (64') – Moro, Jönsson, Wanderson (78') – Bjarnason (82')

Inhoppare: J.Persson (64'), M.Svensson (78'), Landgren (82')

IFK Norrköping: Pettersson – Lauritsen, Larsen, Castegren – Smith, Haksabanovic (63'), Dagerstål (73'), Fransson, Thorarinsson – Holmberg (63'), J.Larsson

Inhoppare: Nyman (63'), Vall (63'), Jakobsen (73')