TV: Superettan nära trots Gefles upphämtning

Gefle hämtade upp ett tvåmålsunderläge - och knep en poäng via 2-2 borta mot Örebro. Men superettan 2017 ser ändå ut att alltmer bli en verklighet för krislaget.

Nästjumbon tog förvisso in en poäng på Helsingborg som är på kvalplats — men när sex omgångar återstår har Gefle ändå sju poäng upp till skånelaget. Gefles dystra facit är tre poäng på de sex senaste matcherna och inte en seger i allsvenskan sedan 5 augusti, borta mot Helsingborg.

Och Gefle fick en blytung start på måndagskvällen i Örebro.

- Vi startade inte alls bra, spelade jättedåligt samtidigt som Örebro gör det bra då, sade Gefles poängräddare Johan Bertilsson, märkbart besviken, till C More efter första halvleken.

ÖSK tog kommandot direkt och dominerade fullständigt i början av matchen. Efter tio minuter chippade ÖSK-försvararen Daniel Björnquist in matchens första mål efter att ha sprungit sig fri på kanten.

Örebros nyförvärv Nahir Besara, låg bakom målet med en snygg framspelning och gjorde därmed poäng för femte matchen i rad. Och det är samtliga som han har startat sedan han kom till ÖSK i somras.

Efter en halvtimme trycke Örebros andra sommarförvärv Victor Sköld in 2-0 på straff efter att Michael Omoh blivit nedgjord av Jesper Florén.

Men bara fyra minuter senare nickade anfallaren Johan Bertilsson ologiskt in 2-1 till Gefle på ett fint inlägg från Simon Skrabb.

- Jag fick ett perfekt inlägg så det var bara att trycka dit den. Jag tycker att det släppte lite för oss efter målet, sade Gefles målskytt till C More.

Och direkt efter pausvilan var det ombytta roller. Efter 45 sekunder nickade Simon Skrabb mycket vacker in 2-2 och den här gången var det Johan Bertilsson som slog inlägget.

Örebros fina inledning var som bortblåst i andra halvleken och laget blev stundom utbuat av hemmapubliken. På slutet jagade också Gefle ett segermål men fick inte hål på ÖSK:s målvakt Oscar Jansson.

Se 2-2-målet i spelaren ovan.

Örebro: Jansson - Björnqvist, Moberg, Almebäck, Ring - Omoh, Nordmark, Gerzic, Besara - Sköld, Ajdarevic

Gefle: Florén, Rauschenberg, Lans, Ericsson - Bonsu, Lantto, Nilsson - Skrabb, Oremo, Bertilsson