TV: J-Södra säkrade nytt kontrakt - Djurgården utbuat

Jönköpings Södra spelar i allsvenskan även 2017. Nykomlingen säkrade kontraktet genom att slå Djurgården inför knappa 7 000 åskådare på Tele2 Arena.
- Jag är väldigt glad över hur spelarna genomför matchen, säger J-Södra-tränaren Jimmy Thelin.

Jönköpings Södra spelar i den högsta serien även nästa år. På Tele2 Arena vann nykomlingen med 2-0 mot ett mycket blekt Djurgården.

Det var dock hemmalaget som inledde matchen bäst och som kontrollerade spelet i stora delar av första halvlek. I den tionde matchminuten testade Magnus Eriksson ett skott som Jönköpings Södra-målvakten räddade. I den 31:a matchminuten var Djurgårdens försvarare Elliot Käck även han nära att hemmalaget ledningen med ett skott som gick tätt utanför stolpen.

Djurgården hade dock svårt att komma till de riktigt glödheta chanserna och istället var det bortalaget som tog ledningen. Precis innan pausvilan nickade Daryl Smylie in 1-0, när målvaktsdebutanten Oscar Jonsson kom på mellanhand.

Redan till den andra halvlekens start valde Djurgårdens tränare Mark Dempsey att byta ut två spelare, Mihlali Mayambela och Tino Kadewere gick ut och in kom Daniel Berntsen och årets interna skytteligaledare Michael Olunga. Men hemmaIaget fick en jobbig start på den andra halvleken. I den 50:e minuten rann J-Södras Dzenis Kozica igenom Djurgårdens försvar och chippade snyggt in bollen till 2-0 i det bortre hörnet.

Det var frustrerat på Tele2 Arena - både på plan och på läktaren. Supportrarna visade sitt missnöje mot ett passivt Djurgården.

Hemmalaget försökte skapa tryck framåt men utan lyckas få in en reducering. Istället kunde J-Södra hålla undan och vinna med 2-0, och Dif-spelarna möttes av burop från hemmapubliken.

Segern innebär att Jönköpings Södra ökade avståndet ner till Helsingborg på kvalplats till tio poäng med tre omgångar kvar att spela, vilket betyder att de grönvita spelar i allsvenskan även nästa år.

- Jag är väldigt glad över hur spelarna genomför matchen. Djurgården är bra hemma och gör ofta mycket mål. Framför allt gör vi det bra i andra halvlek, säger J-Södra-tränaren Jimmy Thelin.

- Spelarna gör det bra mot ett mycket bra lag.

För Djurgården var det den andra raka förlusten efter den tunga derbyförlusten mot Hammarby i förra veckan. Blåränderna ligger kvar på en elfteplats på 34 poäng men har nu bara en poäng ner till J-Södra som knappar in.

- J-Södra förtjänade att vinna. Det här är den match jag är mest missnöjd med sedan jag tog över Djurgården, säger tränaren Mark Dempsey.

Nästa match för de båda lagen spelas på torsdag, då Jönköpings Södra tar emot Örebro på Stadsparksvallen medan Djurgården reser till Olympia för att möta Helsingborg.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.