TV: Besara tvåmålsskytt när Örebro krossade Trelleborg

Nahir Besara blev i kväll tvåmålsskytt mot Trelleborg.
Då krossade ÖSK motståndarlaget till 4-0 på Behrn Arena.
- Det är skönt att vinna och kanske första matchen, där vi inte vinner med uddamål, säger ÖSK-målskytten Nahir Besara till C More.

Se 4-0-målet i spelaren ovan.

Örebro hade inför kvällens möte med Trelleborg två raka matcher utan seger, men mötte samtidigt ett lag i än svagare form med 13 raka matcher utan seger i allsvenskan. Då blev det under stora delar av matchen spel mot ett mål - och till hemmasupportrarnas stora glädje för hemmalaget i Örebro.

Örebro chockade redan i den tionde minuten Skånelaget genom att ta ledningen i matchen. Johan Mårtensson slog in ett högt inspel mot mål, vilket TFF-målvakten Marko Johansson försökte greppa, men i stället tappade in bollen i mål till 1-0.

Två minuter senare var det dags igen. Kennedy Igboananike höll sig framme i straffområdet efter inspel och petade in 2-0. Hemmalaget tryckte därefter fortsatt tillbaka TFF rejält och var nära ytterligare ett par mål före första halvleks slut.

Det var i stället i andra halvlek som laget fick utdelning igen - och genom storstjärnan Nahir Besara. Först slog han till efter flipperspel i straffområdet till 3-0 och därefter tog han vara på ett fint förarbete av Daniel Björnkvist och sköt efter inspel i straffområdet 4-0. Det var hans två första mål den här säsongen hemma på Behrn Arena.

- Jag har skapat mycket och tyvärr har det varit mycket stolpe ut. Ibland blir det så, men det är som det är, säger ÖSK-målskytten Nahir Besara till C More efter en fråga om att han i kväll gjorde sina första mål i år på hemmaplan.

Värre för Örebros del var att både Nordin Gerzic och Michael Omoh klev av med skador, men i slutändan var de nog båda ändå glada över lagets första seger på tre matcher med totalt 4-0 mot Trelleborg på hemmaplan.

- Det är skönt att vinna och kanske första matchen, där vi inte vinner med uddamål, så det var bra, säger Besara.

Örebro lyfte till niondeplats i tabellen, medan Trelleborg är jumbo i allsvenskan.

Örebro: Jansson - Björnkvist, Tranberg, Almebäck, Lorentzson - Bertilsson, Mårtensson, Gerzic, Omoh - Besara, Igboananike.

Trelleborg: Johansson - Nilsson, Jönsson, Blomqvist, Tideman - Hörberg, Olsson, Nilsson, Brorsson - Jovanovic, Camara Jönsson.