TV: Mardrömsminuter sänkte Norrköping – andra raka förlusten efter uppehållet

IFK Norrköping har börjat allsvenskan svagt efter uppehållet.
I dag åkte man på sin andra raka förlust när Elfsborg gästade Östgötaporten.

Efter en chansfattig inledning av matchen var det Elfsborg som tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel. Simon Lundevall vandrade in i straffområdet från vänster och lyckades efter en fin dribbling få till ett avslut till 1-0, en fin aktion av Elfsborgs nummer tio.

Bara ett par minuter senare small det till igen. Issam Jebali stod för ett fint förarbete och spelade in bollen snett inåt bakåt till Alex Dyer som pangade in 2-0.

Norrköping fick dock en bra start på den andra halvleken då Sebastian Andersson slog till med en snabb reducering genom en kraftfull nick på ett inlägg.

Norrköping spelade upp sig ordentligt i den andra halvleken och skapade flera heta chanser att kvittera, och borde kanske haft en straff när Gudmundur Torarinsson fälldes av Lundevall med knappa tio minuter kvar, men domare Mohammed Al Hakim valde att fria.

Istället kunde Elfsborg sätta 3-1 i slutminuterna när Emir Bajrami tog tillvara på en ribbretur och satte bollen bakom Michael Langer till slutresultatet 3-1.

Segern gör att Elfsborg klättrar upp till sjätte plats i tabellen.

Norrköping å sin sida missade chansen att knappa in på Malmö FF i toppen, då man nu har fem poäng upp till den regerande mästaren med en match mer spelad.

Startelvorna:

Norrköping: Langer - Wahlqvist, Johansson, Fjoluson, Telo - Moberg Karlsson, Dagerstål, Sjölund, Eliasson - Andersson, Holmberg.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Randrup, Horn, Nilsson, Lundqvist - Gustavsson, Dyer, Olsson, Lundevall - Frick, Jebali.