TV: AIK tappar i guldstriden - Elfsborg hämtade upp tvåmålsunderläge

BORÅS. AIK har fortsatt svårt att vinna i Borås.
Under söndagen ledde laget med 2-0 - men tappade till 2-2.
- Vi hade matchen i vår säck, men lyckades inte knyta till, säger tränaren Rikard Norling.

Det började lugnt, avvaktande och ganska sömnigt. Men efter en halvtimme brakade mötet mellan Elfsborg och AIK loss i en galen målfest.

Allt började med att Chinedu Obasi skarvade in Stefan Ishizakis högerinlägg i matchminut 30.

En knapp minut senare höll sig samme Obasi framme igen. Efter att hemmalagets Daniel Gustavsson tappat boll på egen planhalva tråcklade Obasi sig fram till ett skottläge och placerade in bollen intill den bortre stolpen. 2-0, AIK.

- Det var såklart väldigt tufft, konstaterar hemmatränaren Magnus Haglund.

Reduceringen från Elfsborg kom dock omgående.

Viktor Claesson skickade in ett långt inlägg från höger som tillslut nådde Viktor Prodell vid den bortre stolpen. Anfallaren kunde enkelt stöta in sitt tolfte mål för säsongen.

Hemmalaget fick också ett utmärkt kvitteringsläge innan paus när Issam Jebali vek in från vänster och drog till. Patrik Carlgren kunde dock avstyra med en svettig reflexräddning.

I början av den andra halvleken använde AIK-klacken en stor mängd pyroteknik vilket ledde till en mindre brand på läktaren. Matchen avbröts med 45.50 på klockan.

- En person behandlas för brännskador, vi vet inte hur allvarliga de är, men det ska handla om skador på benet, sa Jonas Dahlqvist i C More.

Efter ett matchmöte, och ett avbrott på drygt 20 minuter, kunde spelet återupptas.

- Jag tror inte att det påverkade, men såklart är det inte så vi vill ha det. Man vill ha flyt i fotboll, säger Magnus Haglund.

Då höll det på att smälla direkt. Issam Jebali, Johan Blomberg och Chinedu Obasi hade alla avslut som ven precis utanför målställningen.

Nästa mål skulle dock dröja till den 75:e minuten.

Adam Lundqvist, högerback för dagen, tog sig runt och tryckte in ett inlägg som Per Frick kunde stöta i mål till 2-2.

För Frick, som hade bytts in bara elva minuter tidigare, var det mål nummer tre i årets allsvenska.

Samme Frick fick ett jätteläge på stopptid, men helt fri med Carlgren avslutade han rakt i famnen på målvakten.

Mötet slutade 2-2 och Elfsborg har nu 13 raka hemmamatcher utan förlust mot AIK.

- Besvikelse, men det hade kunnat sluta med att vi torskat matchen. Resultatet speglade matchen ganska bra, säger Rikard Norling.

- Vi måste vara bättre för att ta Elfsborg en sådan här dag. Vi hade mycket tekniska fel och inte den där superenergin.