TV: Markkanens dunderskott sänkte Häcken - AIK ny tabelltvåa

AIK var bitvis tillbaka pressade i mötet med Häcken.
Men inbytte Eero Markkanen kom in och frälste AIK i slutet av den andra halvleken.
- Vi vinner mot ett väldigt fint lag, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Det var Häcken som hade det mesta av spelet i inledningen av första halvlek men kom aldrig riktigt till de heta chanserna. Istället var det AIK som tog ledningen. I den 26:e matchminuten nickade Sauli Väisänen in bollen bakom Häckenmålvakten Peter Abrahamsson efter en nickskarv av Chinedu Obasi.

Trots en ganska avslagen första halvlek skulle det bli ett till mål. Precis innan pausvilan skulle Häcken kvittera. John Owoeri gjorde sitt 13:e mål för säsongen när han tog ner bollen och drog ett volleyskott bakom AIK-målvakten Patrik Carlgren.

Den var mer fart i den andra halvleken och AIK hade en jättechans att ta ledningen i den 62:a matchminuten när anfallaren kom fri med Häckenmålvakten.

Häcken tryckte under perioder ner AIK till publikens stora missnöje och burop ekade över Friends Arena.
Vilket fick effekt, några minuter senare var Gnaget ännu en gång nära att ta ledningen men Abrahamsson gjorde en jätteräddning på Per Karlssons nick.

Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget Med knappa tio monter kvar. Inbytte Eero Markkanen drog iväg ett skott som touchade en Häckenförsvarare in i mål.

Häcken lyckades aldrig få till någon kvittering och AIK vann matchen med 2-1 inför drygt 8 000 åskådare på Friends Arena.

Segern innebär att AIK går upp på samma poäng som IFK Norrköping men med bättre målskillnad vilket gör att laget tar över andraplatsen i tabellen efter redan klara SM-guldklara Malmö FF. Häcken ligger kvar på en tiondeplats i tabellen.

- Jag är jättenöjd över att spelarna studsar tillbaka som vi gjorde i dag. Vi vinner mot ett väldigt fint lag som spelar väl. Det ska bli spännande att se vart Häcken tar vägen nu när Peter (Gerhardsson, tränare) inte fortsätter, för jag tycker att han är en bra tränarrepresentant för oss i Sverige, säger AIK:s tränare Rikard Norling efter matchen.

AIK: Carlgren - Hauksson, Väisänen, Karlsson, Johansson, Sundgren - Blomberg, Ofori, Ishizaki - Isak, Obasi.

Häcken: Abrahamsson - Wahlström, Lindgren, Sudic - Andersson, Schüller, Abubakari, Arkiuvo - Savage, Farnerud, Owoeri