TV: Stormötet avbröts efter läktarskandal

Ett inkastat knallskott och fotbollsfesten var förstörd. Mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF avbröts i den 77:e minuten efter att skandalscener utbrutit på Gamla Ullevi.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF fick ett oönskat avslut sedan matchen avbröts efter att det från läktarhåll kastats in en smällare mot Tobias Sana.

Malmö FF-spelaren reagerade kraftigt och svarade med att kasta upp en hörnflagga mot läktaren innan samtliga spelare och ledare lämnade planen på order från domaren Jonas Eriksson.

Efter ett möte i Gamla Ullevis innandöme där bland andra domaren, matchdelegaten och bägge lagens tränare deltog så togs beslutet om att matchen inte skulle återupptas.

De 77 spelade matchminuterna då?
Som Fotbollskanalen kunde avslöja redan under tisdagen så kom inte Markus Rosenberg till spel och Allan Kuhn valde att flytta upp Jo Inge Berget i anfallet och därmed fortsatt peta Guillermo Molins.

Inte heller Rasmus Bengtsson kom till spel och på den vakanta mittbacksplatsen fick Franz Brorsson chansen från start.

Jörgen Lennartsson valde i sin tur att mönstra exakt samma startelva som i 3-2-förlusten mot Örebro.

Trevande inledning
Inledningen av matchen präglades av en matchbild där inget av lagen lyckades trycka tillbaka motståndaren och där de klara målchanserna lös med sin frånvaro.

I den 16 minuten hann Tobias Hysén sånär först på en djupledsboll, men Johan Wiland kom ut på Neuer-manér och kunde avvärja situationen.

Fem minuter senare tvingades Jörgen Lennartsson till sitt första byte för kvällen sedan Sören Rieks fått lämna planen med vad som befaras vara en dragen baksida. In i dansken plats kom Martin Smedberg Dalence.

Efter knappa halvtimmen spelad bröt hemmapubliken på Gamla Ullevi ut i ett öronbedövande jubel. Tobias Hysén hade med ett klassavslut fått in bollen bakom Johan Wiland.

Målet godkändes emellertid inte då det blåstes av för offside - ett beslut som av reprisbilderna att döma var helt korrekt.

Oavgjort i bortdömda mål
I den andra halvleken var det i stället Malmö FF:s tur att få ett mål bortdömt.

Vidar Örn Kjartansson tog sig förbi sin försvarare - men ryckte enligt domarens tycke för mycket i sin motståndare -och då spelade det ingen roll att islänningens avslut letade sig in bakom John Alvbåge.

Med dryga kvarten kvar att spela avbröts alltså matchen sedan Tobias Sana fick en smällare kastad mot sig när han värmde upp.

Det är i skrivande stund oklart när eller om matchen - som stod 0-0 fram till den 77:e matchminuten - kommer att återupptas.

Se skandalscenerna i spelaren ovan.

Lagens startelvor:

IFK Göteborg: Alvbåge - Salomonsson, Bjärsmyr, Albornoz, Aleesami - Ankersen, Albaek, Eriksson, Rieks - Boman, Hysén.

Malmö FF: Wiland - Tinnerholm, Arnason, Brorsson, Konate - Rakip, Lewicki, Christiansen, Wolff Eikrem - Berget, Kjartansson.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-27 kl 20:14

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.