TV: Dubbla straffar, rött kort och sju mål - Häcken tog knapp seger mot Sirius och förlängde svit

Fem matcher utan förlust och andra raka segern.
Häcken vann mot Sirius med 4-3, men Hisingslaget var nära att tappa sitt övertag.
- Det är för dåligt, säger Häckens Mervan Celik till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter 1-0-förlusten mot AIK i allsvenskans femte omgång har Häcken hittat rätt igen. Inför mötet med Sirius hade laget inte förlorat någon av de efterföljande matcherna och det var en svit man såg till att förlänga i ett målkalas mot Sirius, men det med minsta möjliga marginal.

Topplaget från Hisingen tog tag i taktpinnen direkt och tryckte ned Sirius. Det gav också utdelning efter dryga åtta minuters spel. Sirius-målvakten John Alvbåge slog en taskig passning till en felvänd Elias Andersson på mittfältet. Häckens Alexander Faltsetas bröt, tog ett par snabba kliv och passade till Alexander Jeremejeff i straffområdet. Anfallaren förvaltade den gyllene chansen på allra bäst sätt genom att trycka in 1-0.

Sirius kom dock tillbaka kvickt efter det tidiga underläget. Uppsalalaget fick ett inkast högt upp på Häckens planhalva och den skarvade Philip Haglund vidare in i straffområdet till Jonas Lindberg. Lindberg fick en fot på bollen samtidigt som Juhani Ojala kom sent i duellen - domaren Adam Ladebäck pekade på straffpunkten. Från elva meter var Sam Lundholm iskall och placerade in 1-1.

Häcken återtog dock ledningen kort därefter. Laget fick en hörna och den skickade Adam Andersson in straffområdet och hans lagkamrat Juhani Ojala, som orsakade straffen, nådde högst och nickade in 2-1. Ställningen stod sig till paus.

- Det är inte en perfekt första halvlek, men vi skapade några målchanser. Det är inte en perfekt halvlek, men ändå inte så dålig, sa Juhani Ojala till C More i halvtid.

Om målet berättade finländaren att han inte träffade med huvudet.

- Den touchade min axel. Det var en bra hörna.

Sirius målskytt Sam Lundholm var långtifrån nöjd med hur laget uppträdde i första halvlek.

- Inte jättebra. Det är för dåligt, helt enkelt, sa Lundholm om Sirius första halvlek till C More i paus.

- Jag är missnöjd med vårt spel, vi tappar bollen typ hela tiden. Vi kom igång lite i slutet, det är så vi ska spela.

Lundholm fick medhåll från Sirius-tränaren Mirza Jelecak.

- Vi kommer in helt fel, både i anfalls- och försvarsspelet. Tyvärr ger vi bort två mål, det är jäkligt billiga mål. Sedan tycker jag att det var bättre mot slutet. Det finns ytor att spela på, vi måste bara vara bättre förberedda, spela snabbare och hota dem ännu mer, sa Jelecak till C More om sitt lags första halvlek.

Häcken gick för att punktera matchen efter paus. I den 48:e minuten tappade Sirius bollen återigen bollen på mittplan och Häcken kontrade. Paulinho kunde till slut avsluta från nära håll och den notoriske målskytten var lika klinisk som vanligt och satte dit 3-1

Men Häcken ville mer efter 3-1-målet. Bara någon minut senare bröt Hisingslaget vid mittlinjen, ställde om och Mervan Celik, som gjorde sin första start i allsvenskan i år, frispelades. Den offensive pjäsen tackade för framspelning, och Andreas Alms förtroende, genom att sätta dit 4-1.

Sirius repade dock mod dryga kvarten efter 4-1-målet. Laget fick en hörna och den nådde Philip Haglund högst på och nickade in reduceringsmålet. Och Sirius skulle komma ännu närmare dryga tio minuter från slutet.

Jonas Lindberg avslutade från nära håll i straffområdet. Men det avslutet täckte Juhani Ojala – med armen. Finländaren fick således sitt andra gula kort och rött kort samtidigt som Sirius fick straff igen. Sam Lundholm stegade upp till bollen en gång till och satte dit bollen i samma hörn som vid sitt första mål. Men Sirius lyckades inte komma närmare än så. Matchen slutade 4-3.

- En sevärd match, tycker jag, med mycket mål och mycket målchanser. Men jag tycker det är för dåligt att nästan tappa 4-1. Men vi vinner till slut och det är det viktigaste, summerar Mervan Celik i C More.

Sirius Jonas Lindberg var missnöjd med att förlorade och släppte inte fyra mål för tredje hemmamactchen i rad.

- Vi bjuder på fyra mål, det är helt sinnessjukt hur vi kan låta dem få så lätta mål. Det är vårt eget fel, säger han till C More.

- Vi får kämpa mycket för våra mål och de får för lätta mål, det är väldigt tungt då.

Häcken har nu spelat fem matcher i rad utan förlust och laget har spelat ihop 20 poäng på 10 matcher. Sirius å sin sida har tio poäng efter tio omgångar spelade.

Sirius: Alvbåge - Larson, Ceesay, Björkström - Ståhl, Thor, Andersson, Björnström - Lundholm, Haglund, Lindberg.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Hammar, Ojala, Andersson - Friberg, Faltsetas - Yasin, Paulinho, Celik - Jeremejeff.