TV: Malmö FF fick hål på Kalmar FF till slut - Christiansen bröt målnollan

MALMÖ. Malmö FF var på väg mot andra raka mållösa allsvenska matchen, vilket inte har hänt sedan april 2012, men efter en lång påfrestning mot Kalmar FF:s mål så fick Anders Christiansen in 1-0.
- Det var skönt att den gick in, säger mittfältaren till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

6-0 år 2017, 4-0 år 2018. Malmö FF hade fin statistik hemma mot Kalmar FF de senaste åren, men kom till dagens match efter att ha haft problem att få igång spelet under de senaste matcherna. Det syntes dock inte i första halvlek.

MFF tryckte på och hade nästan allt spel. Det blev inte många klara målchanser, utan närmast var Eric Larsson med ett hårt skott vid straffområdeslinjen efter en hörna, men skottstatistiken var 11-1 i halvtid. Det enda avslutet som Kalmar FF hade haft var ett skott från långt håll av Moestafa El Kabir, ett avslut som gick långt utanför målramen.

- Vi har försökt få det tajt, och se till att de inte kan spela framför oss i backlinjen. Vi har lyckats ganska bra, sedan har vi inte riktigt lyckats med vårt eget spel när vi har bollen, sa Viktor Elm till C More.

Malmö FF hade fått ett sent återbud i Behrang Safari, som då ingick i frånvarolistan tillsammans med Fouad Bachirou och Lasse Nielsen. Även KFF hade ett sent återbud: Isak Magnusson, där KFF:s frånvarolista sedan tidigare inkluderade Henrik Löfkvist, Filip Sachpekidis, Chidiebere Nwakali, Gbenga Arokoyo, och Johan Stenmark.

I andra halvlek kunde dock KFF byta in Rasmus Elm, som var tillbaka i matchtruppen efter att ha saknats senast. Bytet kom under en period där MFF hade ökat på ännu mer, och Marcus Antonsson var nära att göra mål tre gånger om. Första målet fick vänta till det var en kvart kvar. Markus Rosenberg hittade Anders Christiansen i djupled, och Christiansen kom fri och drog in bollen via ribban.

KFF hade ett fint läge att kvittera i minut 89 när Mahmoud Eid kom fri för att nicka i straffområdet, men nicken missade mål.

Christiansens mål blev istället matchens enda mål och MFF behåller serieledningen efter segern. Det negativa med matchen för MFF:s del var att Rasmus Bengtsson och Jo Inge Berget byttes ut med skador.

MFF:s matchvinnare Christiansen till C More:

- Varför inte göra ett snyggt mål? Det var skönt att den gick in.

- Vi bedöms alltid efter resultaten men det är skönt att prestationen var bättre i dag än tidigare matcher.

Kalmars Hägg Johansson till C More:

- Surt att förlora.

- Vi får inte ihop det i början och får jaga mycket boll. Det är en svår bortamatch, men vi är med länge i matchen och har chanser att göra mål.

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Bengtsson (84'), Lewicki – Berget (67'), Christiansen, Innocent, Traustason, Rieks – Rosenberg, Antonsson (81')

Inhoppare: Vindheim (67'), Molins (81'), Brorsson (84')

Kalmar FF: Hägg Johansson – Nouri (84'), V.Elm, Aliti – Johansson, Hallberg (63'), Romário, Agardius – Diouf, El Kabir (60'), Eid

Inhoppare: Söderqvist (60'), R.Elm (63'), Fröling (84')