TV: Kadewere Dif-hjälte i Dempsey och Höies sista hemmamatch

Tränaren Mark Dempsey och målvakten Kenneth Höie tackades av.
Då blev Tino Kadewere, 20, Djurgårdens hjälte mot BK Häcken.
- Fantastiskt, vill alltid vinna sista hemmamatchen, säger Dempsey till C More.

Under måndagen spelade Djurgården sin sista hemmamatch för säsongen, mot Häcken. Det var alltså tränaren Mark Dempsey och målvakten Kenneth Höies avskedsmatch på Tele2 Arena, eftersom det står klart att duon lämnar klubben efter säsongen.

Höie hyllades i den första halvleken genom en växelramsa där supportrarna på plats sjöng: "Kenneth Höies järnkaminer". Efter matchen hölls en bandroll med orden: "Tack för allt Höie" upp och supportrarna skanderade: "Kenneth Höie!" och "Han har Sveriges största prilla (snus)". Keepern, som har spelat i Djurgården sedan 2012, gick runt arenan och fick ta emot publikens uppskattning.

Även tränaren Mark Dempsey tackades av. Han fick en inramad matchtröja av sportchefen Bosse Andersson och vd:n Henrik Berggren (vilket även Höie fick), och supportrarna på plats applåderade engelsmannen.

Matchen då? Händelsefattig och avslagen. Djurgården gick segrandes ur striden efter att anfallaren Tinotenda Kadewere gjort matchens enda mål i den 67:e minuten. Zimbabwiern fintade bort två Häcken-försvarare och borrade in 1-0 i det bortre hörnet från en position någon meter utanför straffområdet. Det är 20-åringens andra mål för säsongen.

Och tur var det väl för Kadewere att han gjorde det där målet, efter att i den 48:e minuten missat öppet mål från nära håll efter att Häckens målvakt Peter Abrahamsson lämnat en retur.

Häckens farligaste möjlighet skapades i den 41:a minuten. John Owoeri spelades ren i djupet, men Kenneth Höie kom ut och räddade friläget. Norrmannen fick alltså avsluta på hemmaplan genom att hålla nollan.

- Fantastiskt. Det är bra för supportrarna, man vill alltid vinna sista hemmamatchen, säger Djurgårdens tränare Mark Dempsey till C More efter matchen.

- Det här har varit fantastisk erfarenhet för mig. Jag har njutit av att vara här. Det är fina minnen som jag tar med mig härifrån.

I och med segern tar Djurgården sig förbi Häcken i den allsvenska tabellen. Blåränderna är även en poäng före Hammarby.

Se Kadeweres avgörande segermål i spelaren ovan.

Djurgårdens elva: Höie - Ceesay, Gunnarsson, Une Larsson, Käck - Karlström, Faltsetas, Walker - Eriksson, Kadewere, Berntsen

Häckens elva: Abrahamsson - Wahlström, Lindgren, Sudic - Andersson, Schüller, Abubakari, Arkivuo - Kamara, Farnerud, Owoeri

Publicerad 2016-10-31 kl 21:01