TV: Kalmar besegrade Elfsborg efter målrik första halvlek

Kalmar tog emot Elfsborg hemma på Guldfågeln arena och lyckades också knipa tre poäng efter en stark första halvlek.

Kalmar fick en riktig drömstart mot Elfsborg. Redan efter åtta minuter såg Papa Alioune Diouf till att trycka dit 1-0 på hörna.

Elfsborg hade svårt att komma till några direkta chanser inledningsvis medan Kalmar ångade på med uppenbart självförtroende. Det andra målet skulle också komma. Diouf höll sig framme ännu en gång och satte sitt andra mål för dagen.

Men det var inte slut där. Carl Johansson skottade in även 3-0 för hemmalaget, och det nederlagstippade Kalmar hade helt plötsligt målshow mot Elfsborg.

I början av den andra halvleken skulle dock Elfsborg äntligen spräcka nollan. Simon Hedlund satte 1-3 och tände hoppet hos bortalaget.

Med ungefär kvarten kvar att spela dök Viktor Prodell upp och satte 2-3 för Elfsborg. Därmed levde matchen igen.

Men tiden räckte inte till för gästerna. I stället kunde Kalmar säkra sin första seger i allsvenskan under säsongen.

Se höjdpunkter mellan Kalmar och Elfsborg i spelaren ovanför.