TV: Kalmar knep en poäng på Borås arena

Elfsborg dominerade spelet, men fick bara trots 1-1 många chanser i hemmamatchen mot Kalmar FF. Gästernas tränare Peter Swärdh hyllade Elfsborg, trots den egna poängen.
- En lite lustig känsla för vår del, medger Peter Swärdh.

Issam Jebali, sommarförvärvet från Värnamo, var den främste kreatören när Elfsborg skapade flera bra chanser i början av matchen. Viktor Prodell slog också bollen i mål, vilket fick speakern att tala om ledning för hemmalaget. Men spelet var avblåst, och Prodell blev varnad.

I stället kunde Tobias Eriksson ge Kalmar ledningen i 27:e minuten, när han petade in returen efter en bra nick av omarkerade brassen Ismael på hörna.

Viktor Claesson ordnade kvitteringen i 66:e minuten efter en frispark sedan Jebali vräkts omkull. Borås-laget dominerade stort i andra halvlek, och hade bland annat en dubbelchans med ett ribbskott på tilläggstid.

- Vi gjorde en ganska svag prestation. Kopplat till att Elfsborg var väldigt bra i många delar av spelet, säger Peter Swärdh, som trots poängen är missnöjd med sitt eget Kalmars försvarsspel.

Bollinnehavet redovisades som 52-48 till Kalmar, men det är märkliga siffror som fick båda tränarna att skratta åt matchprotokollet på presskonferensen. Sedan gjorde Peter Swärdh sin sammanfattning av matchen:

- Jebali och Claesson var fantastiska!

Elfsborg-tränaren Magnus Haglund sa inte emot. Viktor Claesson, med utgångspunkt centralt på mittfältet, och Issam Jebali i anfallet var ledande i Elfsborgs offensiv.

Haglund berömde sitt lag, trots bara en poäng, och lyfte även fram lagets unga backlinje.

- Prestationen var väl värd tre poäng, anser Magnus Haglund.

Efter tre mål i förra hemmamatchen blev Issam Jebali, som värvats från Värnamo, uttagen i Tunisiens landslag. Men han fick inte spela, och har ännu inte representerat Tunisien på seniornivå.

Nu öppnar 24-åringen för spel med Sverige i stället, om chansen skulle komma. Båda landslagen spelar VM-kval i oktober.

- Jag har inte bestämt mig helt. Det är inget lätt beslut, och jag har inte hört något officiellt från Sverige, säger Issam Jebali.

Han kom till Sverige 2012 och har ansökt om svenskt medborgarskap.

Så startade lagen:

Elfsborgs elva: Stuhr Ellegård - Manns, Dresevic, Nilsson, Lundqvist - Gustavsson, Hauger, Claesson, Lundevall - Jebali, Prodell.

Kalmars elva: Söderberg - Nouri, Biskopevic, Elm, Larsson - Eriksson, Ismael, Elm, Ring - Romario, Anier.