TV: Kalmar såg rött när Örebro bröt svit

Kalmar jagade femte raka segern och chansen att börja pressa Göteborg på fjärdeplatsen.
Men sänktes av ett rött kort när Örebro vände.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Kalmar fick ju en smakstart mot Örebro där man vid seger skulle vara en poäng bakom fyran Göteborg.

Efter arton minuters spel kom öppningsmålet. Ett inspel från vänsterkanten letade sig fram till mittfältaren Tobias Eriksson som tagit sig in i straffområdet. Eriksson sköt sedan snyggt in 1-0 bakom Oskar Jansson. KFF-arens femte mål för säsongen.

- Ett fint inspel, det var helt OK gjort av mig, säger målskytten till C More.

Men en minut in i andra halvlek kom kvitteringen. Viktor Sköld var stark i straffområdet och höll undan försvarare, passade till Nordin Gerzic som lågt dundrade in 1-1.

Lättare att återta ledningen blev det sedan inte för Kalmar. För efter dryga timmen blev Marko Biskupovic frilägesutvisad, Kalmars mittback drog ner Sköld som var fri precis utanför straffområdet.

Och just Sköld fullbordade sedan Örebros vändning - han tog emot en ljuvlig långpassning från Sebastian Ring och bjöd själv på en snygg mottagning innan han tryckte in 2-1.

2-1-seger för Örebro som nu klättrar förbi Kalmar i tabellen och är ny femma.

Se Viktor Skölds avgörande 2-1-mål i spelaren ovan.

Örebros startelva: Jansson - Broberg, Almebäck, Hines-Ike, Ring - Sema, Gerzic, Åhman Persson, Besara - Ajdarevic, Sköld

Kalmars startelva: Söderberg - Nouri, Biskupovic, V Elm, Larsson - Eriksson, Hallberg, R Elm, Ring - Romario, Anier

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.