TV: Kennedy sänkte Blåvitt efter drömträff

Fjärde raka utan förlust för Hammarby, som under söndagen slog IFK Göteborg med 2-0 på hemmaplan.
- Hammarby gjorde en bra match, det är bara att gratulera, säger Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson.

Segrar mot Gefle och Kalmar, samt ett kryss mot Gif Sundsvall. Det följde Hammarby under söndagen upp med att besegra IFK Göteborg med 2-0 hemma på Tele2 Arena, inför 21 848 åskådare. De grönvita har gått starkt resultatmässigt sedan tränaren Nanne Bergstrand gick ifrån vad han kallar för ”framtidens” fotboll och växlat till en mer försiktig fotboll.

Men det var Blåvitt som skapade matchens första farlighet. Nyförvärvet Elias Omarsson fick nämligen ett friläge efter bara någon minut. Den isländske anfallaren sköt dock utanför. Kort därefter var Hammarby nära att ta ledningen. Brassen Alex fick efter samspel med landsmannen Romulo ett gyllene läge inne i straffområdet, men IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge stod i vägen.

Det dröjde sedan inte länge innan Alex från en ganska snäv vinkel fick ”öppet mål” efter att ha rundat Alvbåge - och sköt i burgaveln tätt utanför stolpen. Minuter senare testade Romulo med ett skott som gick några decimeter utanför ena stolpen.

I den 20:e minuten kom också 1-0 för Hammarby. En långboll in i straffområdet ställde till det för IFK Göteborg. Båda mittbackarna, Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr, gick upp i luften - men det var Erik Israelsson som vann duellen. Han nickade ner bollen till Philip Haglund, som från nära håll tryckte in 1-0 på sin gamla klubb.

I paus stod det fortfarande 1-0 och det resultatet såg länge ut att stå sig. Bortsett från en nick som Scott Jamieson räddade med handen på mållinjen skapades det inga jättestora lägen fram till slutminuterna. Då klev Kennedy Bakircioglu fram och slog en frispark i den 87:e minuten, som John Alvbåge räddade precis. Fyra minuter senare hade Kennedy siktat in sig bättre - och stänkte upp en frispark i krysset.

Hammarby tar i och med segern ett kliv upp i den haltande tabellen, förbi Jönköpings Södra och Gif Sundsvall. Bajen har fem poäng ner till kvalplatsen.

IFK Göteborg tappar återigen viktiga poäng i toppstriden. Nu har laget nio poäng upp till ettan IFK Norrköping, medan det skiljer sju poäng upp till Malmö FF som har en match mindre spelad.

Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson var givetvis besviken efter förlusten.

Hammarby gjorde en bra match, det är bara att gratulera. Vi var väldigt taggade och påkopplade i starten och då hade vi ett ganska bra och högt aggressivt försvarsspel. Men det var en match där vi inte var tillräckligt skickliga. Vi hade ganska många bra anfall, men de ledde inte till tillräckligt många bra målchanser. Hammarby är duktiga och svårspelade, säger Lennartsson.