TV: Kolla Lagerbäck - tre norska mål bakom MFF:s första seger för året

Tre norska mål låg bakom MFF:s 3-1-seger mot Sirius - de regerande mästarnas första seger för försäsongen.

Jo Inge Berget, malmö FF

Efter två förluster under inledningen av försäsongen spelade Malmö FF mot Sirius i spanska Salou. En skadekänning på mittbacken Franz Brorsson gjorde att allt pekade på att Behrang Safari skulle flyttas in på mittbacksposition och hans plats till vänster i backlinjen skulle fyllas av Pa Konate.

Inför matchen meddelade emellertid Malmö FF att även Pa Konate tvingasde avstå på grund av skada, en känning i baksida lår, vilket gör att Felipe Carvalho gick in i backlinjen centralt. Det innebär att Safari åter var tillbaka på sin ordinarie vänsterbacksplats.

Malmö FF inledde matchen med total dominans mot skadedrabbade Sirius och efter sex minuter gick det för snabbt för Uppsala-laget. Erdal Rakip hittade fram till Jo-Inge Berget som slog till direkt och gjorde Malmö FF:s första mål 2017.

Strax innan den första halvleken var färdigspelad kvitterade dock Uppsalalaget genom Alexander Nilsson som med vänstern rullade in 1-1 bakom Fredrik Andersson efter att bollen klackskarvats fram vilket ställde Malmöförsvaret.

I halvtid ersatte Mattias Svanberg Markus Rosenberg i Malmö FF, varpå Pawel Cibicki tog plats i anfallet och Svanberg på kanten.

Efter en dryg timmes spel fick Malmö FF frispark en bit utaför straffområdet. Magnus Wolf Eikrem slog en hård och välplacerad frispark som Sirius målvakt inte hann med att få mer än fingertopparna på.

Med en kvart kvar av matchen ställde Malmö om blixtsnabbt när Rakip slog en lång passning till Pawel Cibicki som bröt inåt i planen och helt friställde inbytte Andreas Vindheim som kunde sätta 3-1 för de svenska mästarna.

Publicerad 2017-02-08 kl 14:15