TV: Konstspark och målfest när Blåvitt vann derbyt

IFK Göteborg vände och vann derbyt mot Häcken.

Från 0—1 till 3—2 och drömmen om Europa lever.

Det var en match med kamp men också kombinationer.

Det var hetta men också habilt.

Derbynerven pulserade på trottoarer och gator före matchen.

Men också på plan och det snabbt.

När fyra minuter hade gått låg IFK:s May Mahlangu och vred sig i plågor och sekunderna efteråt ropade Häcken på straff.

Sedan blev Gustav Engvall i Göteborg nedsparkad och det var uppror i IFK-lägret, men Häckens Alexander Jeremejeff blev lika illa tilltygad.

Och så där höll det på.

Domare Johan Hamlin från Bro satte ribban högt men kanske ett par häftiga regnskurar svalkade känslorna så småningom.

Göteborg hade drivet och farten och de farliga chanserna, läs Lasse Vibe.

Men Häcken hade de listiga insticken och de kloka mittfältarna i defensive Oscar Lewicki och offensive Simon Gustafson.

Simon Gustafson låg bakom Häckens mål i första halvlek med en välvårdad passning till Martin Ericsson som frispelade Alexander Jeremejeff till 1—0.

Skytteligaledaren Lasse Vibe gjorde sitt 21:a och kvitterade och när han låg skadad i 70:e minuten passade anfallskollega Gustav Engvall på att klämma in 2—1.

Lasse Vibe reste sig, blixtrade till i en kontring och passade inhoppande Kenneth Zohore som gjorde 3—1. Kari Arkivuo fastställde 3—2.

Med segern återtog IFK andraplatsen medan Europa-tåget åkte och lämnade Häcken.

Lagens elvor:

IFK Göteborg: Alvbåge - Salomonsson, Bjärsmyr, Waehler, Augustinsson - Smedberg-Dalence, Svensson, Mahlangu, Rieks - Engvall, Vibe.

BK Häcken: Källqvist - Frölund, Wahlström, Sandberg, Arkivuo - Pekalski, Gustafson, Lewicki - Mohammed, Jeremejeff, Ericsson.

Publicerad 2014-10-19 kl 17:15