TV: Larssons drömmål sänkte Malmö

Mästarna Malmö tog en hypersnabb ledning mot Elfsborg.

Då satte Johan Larsson i växeln och vände på egen hand.

– Gör ingen forward mål får jag göra det. Nä, men jag är med rätt mycket där uppe så det är kul att få göra mål, säger han till TT.

Malmö har redan säkrat SM-guldet, men hade en utmärkt chans att ladda inför Champions League-matchen mot Atlético Madrid med en svår hemmamatch mot Elfsborg.

Särskilt svårt började det inte. Magnus Eriksson slog en perfekt djupledspass mot Markus Rosenberg, som gjorde bort sin back och drog en iskall chipp över Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet. Klockan stod på 22 sekunder. Där tog det lätta slut för Malmös del.

– Det kändes ändå inte som att det här skulle bli en ny skitmatch, berätta Johan Larsson efter matchen för TT.

Elfsborg bet sig in i matchen bit för bit och när Filip Helander gick in något klumpigt på på Simon Hedlund i andra halvlek pekade domaren på straff. Johan Larsson var iskall från punkten, men sparade det bästa till sist.

Med omkring tio minuter kvar drog han till med ett mindre konstverk när hans inläggsskott letade sig förbi Robin Olsens första stolpe. På tilläggstid hade Malmö en farlig nick men en mållinjeräddning säkrade 2-1 och tre poäng till Borås och Elfsborg är ny serietvåa.

– Nä, det är lugnt. Vi är svenska mästare och i det här läget är det mycket lättare att skratta åt det, sade Markus Rosenberg.

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Hammar, Helander, Konate - Eriksson, Adu, Forsberg - Cibicki, Rosenberg, Ricardinho

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Larsson, Holmén Lans, Klarström - Hauger, Claesson, Svensson - Zeneli, Prodell, Hedlund

Publicerad 2014-10-18 kl 15:00