Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
1v

TV: Legal pyroteknik allt närmare - "En bengal med kall låga"

Försök igen

ALLSVENSKAN

TV: Legal pyroteknik allt närmare - "En bengal med kall låga"

1v

Ett av svensk fotbolls mest utdragna ställningskrig kan vara på väg att lösas. På den allsvenska upptaktsträffen berättade SFSU:s ordförande Sofia Bohlin om en legal pyroteknisk lösning.
- Det är en bengal med kall låga. 

Annons

Pyroteknik på svenska fotbollsläktare har under en längre tid varit en infekterad fråga mellan förbund och supportrar. Men nu kan en lösning vara i sikte. SFSU och SEF har tillsammans tittat på en legal lösning som tagits fram i Danmark. SFSU:s Sofia Bohlin berättade mer på den allsvenska upptaktsträffen.

- Det är genom Danmark möjligheten öppnats upp, där man har tagit fram en prototyp som ska vara första steget mot en legal pjäs. Det har vi tittat på tillsammans med SEF, berättade Bohlin som tillade att det rör sig om en kall bengal som man ska kunna föra handen igenom.

- Det här betyder mycket för många, och eftersom vi uppenbarligen inte hittat lösningar för att bli av med den illegala pyrotekniken, kanske vi kan hitta en lösning för att ersätta den poängterade SEF:s Mats Enquist som uttryckte ett stort stöd i frågan från supporterhåll.

Vi kommer dock inte att få se någon lösning i år.

- Det är ett första steg. Nu utvärderar vi och ser vad som kan bli bättre, vad vill vi få ut av det, och så tittar vi på hur vi kan samarbeta kring det här. Det är inget vi gör ensamma, det vill vi göra med SEF, avslutade Sofia Bohlin.

Se hela klippet i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-03-20 kl 14:22
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER