TV: Ludwigson räddade poäng för Bajen i slutsekunderna - efter målvaktens jättetavla

HELSINGBORG. En misstag av Hammarbys David Ousted såg ut att bli avgörande på Olympia. Men Gustav Ludwigson kvitterade Max Svenssons mål från första halvlek och Hammarby fick 1-1 borta mot Helsingborg.
- Det är lite synd att de får chansen att försvara en 1-0 ledning, då blir det lite handbollsförsvar nästan, säger Ludwigson till Dplay.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Hammarby hade bollen i inledningen av matchen och skapade den första målchansen. Alexander Kacaniklics skott i straffområdet täcktes av en Helsingsborgsback och studsade ut till Vladimir Rodic vars volley gick utanför. Hemmalaget tog ledningen i den 21:a minuten efter en grov blunder av Hammarbys målvakt David Ousted.

Max Svensson sköt en bredsida utanför straffområdet på dansken som oförklarligt tappade bollen i eget mål. Baklängesmålet tände Bajen som attackerade snabbt efteråt men Kacaniklic placerade skottet utanför från ett bra läge. Ännu närmare kom Abbe Khalili som nickade en hörna strax över i den 35:e minuten.

Hammarby spelade med ett lågt bolltempo och skapade således inte många lägen i första. Halvtidsresultatet speglade dock inte matchen på något sätt. Ganska omgående efter pausen fick Kacaniklic ett nytt läge, som räddades av Alexander Nilsson, ersättaren till Anders Lindegaard som skadade sig på uppvärmningen. Kort efteråt stack Helsingborg upp med ett anfall där Alex Timossi Anderssons passning hittade Rasmus Jönsson vars skott räddades av Ousted. Målvakten fick också agera på ett nytt Svensson-skott efteråt, med bättre lycka än i första halvlek.

I den 55:e minuten hittade Jeppe Andersens inlägg Aron Jóhansson på den bortre stolpen - Nilsson räddade nicken från nära håll dock med en fin fotparad. Helsingborg krympte ytorna och sjönk ännu lägre ner på egen planhalva; de hade inga intentioner på anfallsspel under matchens sista halvtimme.

Hammarbys inhoppare Gustav Ludwigson skulle få en halvchans i den 80:e minuten som räddades av Nilsson till hörna. Med tio sekunder kvar skulle lyckan slå in för Ludwigson, som från nära håll räddade en poäng för Bajen med sitt 1-1-mål.

- Vi har bollen hela tiden och trycker ner de. Det är lite synd att de får chansen att försvara en 1-0-ledning, då blir det lite handbollsförsvar nästan. Det är svårt att luckra upp, men vi har våra chanser också så vi borde göra mål. Vi gör en riktigt bra match egentligen, säger  Gustav Ludwigson till Dplay efter matchen.

Helsingborg: Lindagaard - Randrup, Diskerud, Olsson, Eriksson - Jönsson, Hendriksson (Voelkerling Persson 66'), Abubakari (K) (Gigovic 38'), Svensson (Hellman 88') - Timossi Andersson, van den Hurk ( Al-Hamlawi 88').

Hammarby: Ousted - Söderström, Fenger, Fällman, Widgren - Martinsson Ngouali (Bojanic 46'), Andersen (K) - Rodic (Sher 46'), A. Khalili, Kacaniklic (I.Khalili 72') - Jóhannsson (Ludwigson 63').

Gula kort: Hendriksson (11'), Abubakari (29'), Randrup (31'), Martinsson Ngouali (38'), Söderström (90')
Utvisning: Mellberg (två gula, 78')
-
-
Publicerad 2020-08-02 kl 16:25

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.