TV: Malmö FF upp i serieledning efter säker seger

Malmö FF jagade förstaplatsen. En vinst skulle ta laget förbi förstaplacerade Norrköping. Hemmalaget levererade på Swedbank Stadion och körde över bottenplacerade Falkenberg enkelt. Resultatet blev 2-0.

Mötena från föregående säsongen lagen emellan slutade i målfester: Malmö vann höstmötet med 4-3 på hemmaplan medan vårmötet slutade 3-3.

Anfallsstjärnan Markus Rosenberg började på bänken senast mot Hammarby men startade i anfallet.

Det var just Rosenberg som gav Malmö ledningen redan efter sex minuter. Distinkt placerade han bollen i det bortre hörnet stående vid kanten av straffområdet. Ett kanonavslut.

Fem minuter senare var det dags igen. Rosenberg med inspelet i straffområdet. Vidar Kjartansson lyfter upp bollen till sig själv och trycker dit den. Falkenbergsförsvaret väldigt passiva mot islänningen.

Kjartansson hade senare ett fint läge att utöka till 3-0 i den 24:e minuten, framspelad återigen av Rosenberg, bara metern framför mål. Men islänningen stötte bollen högt över.

Anfallsparets inledning av matchen, liksom hela Malmölagets, har varit positiv.

Matchbilden var densamma även efter paus och Kjartansson fick en bra chans att utöka ledningen när Otto Martler stod långt ute från målet. Anfallaren valde dock att dra på ett lågt pressad skott långt ut fårn mål - vilket Martler kunde avvärja.

Även Anders Christiansen testade skott knappa timmen spelad, men bollen curlade över Falkenbergsburen.

Gästerna kom i gång mot slutet av matchen och fick en god reduceringschans knappt tio minuter innan fulltid. Inhoppande Jesper Karlsson tog med bollen mot mål och avslutade - men Kari Arnason täckte starkt bort skottet med en glidtackling.

Malmös startelva: Wiland - Tinnerholn, Árnason, Brorsson, Konate - Sana, Adu, Christiansen, Wolff Eikrem - Kjartansson, Rosenberg

Falkenbergs startelva: Martler - Sjöstedt, Joza, Juel-Nielsen, Vall - Carlsson, Svensson, Kwakwa, Nazari - Rodevåg, Araba