IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter kvalsuccén och avancemanget till Champions League tidigare i veckan såg MFF också till att sätta press på lagen framför i jakten på topp-fyra i allsvenskan.

Regerande mästarna  spelade beslutsamt och bärgade segern och tre värdefulla poäng i en underhållande match inför nästan 13 000 åskådare.

Pigg hemmastart
Hemmalaget har inte vunnit över MFF på Olympia sedan 2010 (2-1). Helsingborg började piggt och testade MFF-målvakten Johan Wiland som fick bollen precis över ribban när Anton Wede sköt stenhårt och överraskande.  Detta var efter 25 minuter och ett hemmamål där kunde skapat nerv i matchen.

Men det blev Malmö som tog ledningen strax efteråt. Jo Inge Berget satte 1-0 på sin egen retur, men förspelet till målet var en godbit. Vladimir Rodic tog sig runt nere vid kortlinjen med snabba fötter och slog inlägget.

Ett andra bortamål hängde i luften när Markus Rosenberg nicktouchade, men den bollen klarade Pär Hansson.

Mål med bröstet
I slutet av första halvlek hade Berget världens chans att utöka Malmös ledning. Han fick en skön passning, en genomskärare från mittfältets Adu, bröt in från vänster men sköt utanför bortre stolpen från sin favoritposition.

Men tvåan kom genom Carvalho, den storvuxne mittbacken, som bröstade in 2-0 strax före pausen.

Markus Rosenberg var ett ständigt hot mot HIF-försvaret. Hans frispark, en hård skruvad sak, tog Pär Hansson. Men när Rosenberg kom i djupled  satte han säkert 3-0 då drygt tio minuter återstod.

Så startar lagen:

Helsingborgs IF: Hansson - Smarason, Pálsson, Helstrup, Uronen -  Wede, Mårtensson, Bojanic, Atakora - Larsson, Simovic.

Malmö FF: Wiland - Tinnerholm, Carvalho, Arnason, Yotun - Rodic, Lewicki, Adu, Berget - Rosenberg, Djurdjic.

Publicerad 2015-08-30 kl 19:23

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.