TV: Markkanen derbysumpare: "Känns fruktansvärt"

Söndagens derby mellan AIK och Hammarby slutade 0-0.
Eero Markkanen missade ett jätteläge i slutminuterna.
- Känns fruktansvärt, säger han till Fotbollskanalen.

AIK tog under söndagen emot Hammarby på Friends Arena, inför 30 843 åskådare. Målet om att nå en fullsatt arena uppfylldes alltså inte på långa vägar för de svartgula. Och inte heller på planen gick det precis som AIK ville. Derbyt slutade 0-0.

Den första halvleken var händelsefattig och innehöll egentligen bara en riktig farlighet. Ett missriktat inlägg från AIK:s ytterback Daniel Sundgren träffade ribban och bollen studsade sedan via Hammarbys mittback Joseph Aidoo till hörna.

I den andra halvleken hände det dock lite mer. Bland annat missade Philip Haglund ett vasst läge inne i straffområdet i den 53:e minuten. Mittfältaren fick inte till avslutet vid den bortre stolpen.

I den 67:e minuten sköt också AIK:s mittfältare Amin Affane ett tungt skott som Bajens keeper Ögmundur Kristinsson räddade nere vid ena stolpen. Kort därefter var Hammarby nära 1-0 istället. Arnor Smarason klippte till från långt håll och träffade stolpen.

Derbyt tände till i slutminuterna. Först missade Eero Markkanen ett öppet läge från nära håll efter pass från Alexander Isak. Finländaren fick slänga sig och fick inte träff på bollen ordentligt. Någon minut efter det uppstod en hetsig duell mellan Joseph Aidoo och Alexander Isak, när Aidoo skulle täcka ut bollen vid kortlinjen. Isak lyckades hålla bollen i spel, men duon föll in i varandra och när de skulle resa sig upp blev det irriterat mellan de två. AIK-lägret skrek på straff, men fick inget gehör från domare Stefan Johannesson.

Matchen slutade 0-0.

- Det första jag tänker på nu är att vi förlorade två poäng. Vi borde ha tagit tre. Men oavgjort är inget orättvist resultat. Båda lagen hade sina lägen, men vi hade nog fler, säger Eero Markkanen.

Vad hände när du missade ditt läge i slutet?
- Jag vet inte vad som hände. Jag bara missade. Jag gör mål i 98 procent av fallen i de lägena, men bollen gick bara under benet. Det känns fruktansvärt. Jag är arg på mig själv.

Markkanen fortsätter:

- Shit happens.

I och med det oavgjorda resultatet har trean AIK sju poäng upp till nuvarande tabellettan IFK Norrköping. Malmö FF kan dock gå om Peking med en poäng vid seger under söndagen. Hammarby går i sin tur upp på samma poäng som Kalmar FF och ligger nia i allsvenskan.

- Det är tufft nu. Men vi får bara fortsätta köra på, säger Markkanen om tabelläget.

Se höjdpunkter från derbyt mellan AIK och Hammarby i spelaren ovan.

Publicerad 2016-08-28 kl 19:44