TV: MFF bröt sin förbannelse på straffar – och hänger med i guldstriden

KALMAR. Efter de inledande tio minuterna handlade det nästan bara om hur mycket Malmö FF skulle vinna med mot Kalmar FF.
Det blev 0-5, efter att MFF till slut även satt ett straffmål.
- Det behövdes en halkning för att den skulle gå in, säger Markus Rosenberg till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

30-70 i bollinnehav, 0-8 i avslut, 0-2 i mål, 1-0 i utvisningar. Det var siffrorna mellan Kalmar FF och Malmö FF efter drygt en halvtimme.

MFF tog ledningen med 1-0 redan efter tre minuter, målskytt Sören Rieks efter att MFF hittat yta på sin vänsterkant och Rieks gått inåt för avslut. Ytterligare sex minuter senare fick Romário rött kort efter att ha gått före med dobbarna mot Eric Larsson.

Första halvlek var ren MFF-dominans, där KFF knappt ens var inne på motståndarnas planhalva. MFF gjorde också 0-2, målskytt Markus Rosenberg efter att Fouad Bachirou vunnit bollen högt upp, och det fanns bra chanser till fler mål.

- Ett insläppt mål kan man väl leva med, men sedan får vi ett bakslag på det med ett insläppt mål. Då blir det såklart ännu tuffare mot ett väldigt bra lag, sa Henrik Löfkvist till C More i halvtid.

- Bra med löpträning...

Allt fortsatte sedan att gå MFF:s väg. Tidigt i andra halvlek fick de en straff, som Markus Rosenberg satte efter att laget hade missat sex raka straffar i allsvenskan. En stund därefter gjorde Arnor Traustason 0-4, på ett fint distansskott.

Senare i matchen bytte MFF in Jo Inge Berget, som var tillbaka efter några veckors skadefrånvaro, och norrmannen blev också målskytt då han satte dit 5-0 för MFF, vilket också blev slutresultatet.

MFF:s Markus Rosenberg till C More:

- Det behövdes en halkning för att den skulle gå in (straffen). Jag tror att det var det som behövdes.

- Alltid skönt att göra mål på straff efter att ha missat en tidigare och skönt att vinna efter en så tung förlust som det var mot Djurgården.

I och med segern håller MFF kvar vid SM-guldstriden, medan KFF följde upp segern mot AIK med att förlora stort både mot IFK Göteborg och Malmö FF.

Kalmar FF: Hägg Johansson – Löfkvist, V.Elm, Aliti – Manns, Romário, Gustafsson, Agardius – York (56'), Fröling (77'), Jakobsen (85')

Inhoppare: H.Hallberg (56'), I.Jansson (77'), Söderqvist (85')

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Nielsen, Knudsen – Beijmo (66'), Lewicki (79'), Bachirou, Traustason, Rieks – Antonsson (66'), Rosenberg

Inhoppare: Berget (66'), Molins (66'), Gall (79')