TV: MFF-lånet fixade poäng för J-Södra mot Helsingborg

Utlånad från Malmö FF till J-Södra. På fredagskvällen fixade Pawel Cibicki en poäng för sitt lag när han spikade slutresultatet till 1-1 mot Helsingborg.
- Jag är i rätt bra form just nu. Det är roligt att spela fotboll, säger Cibicki i Cmore.

Cibicki var tillbaka efter avstängning, och han var tillbaka med besked. Anfallaren var ett ständigt hot mot Helsingborgs backlinje matchen igenom och fixade också en poäng med ett tidigt mål i andra halvlek.

- Rätt surt, säger han själv efteråt i C More.

- Jag har själv några lägen och borde göra något mål till. Våra första 20 minuter var några av de bästa vi gjort i allsvenskan. En bra match, men synd att det inte blev tre poäng.

Matchen på Stadparksvallen sköts upp en kvart, till 19.15, på grund av en en omfattande trafikolycka på E4:an.

När den väl kom igång var det var hemmalaget som började piggast. Tommy Thelin var ytterst nära att skicka in ett drömmål när han testade med ett lobbskott från egen planhalva redan i första minuten, men bollen seglade strax över ribban.

Helsingborg var inte ofarligt under en ganska trevlig och chansrik matchinledning. Närmast kom Johan Mårtensson som prickade ribban efter en högerhörna.

Samme Mårtensson fick en REJÄL smäll mot knäet efter knappa halvtimmen och lämnade planen på bår, men mittfältaren reste sig och klev tillbaka in i spel strax därpå.

Anton Wede hade sedan ytterligare en boll i ribban för gästerna på stopptid, innan Frederik Helstrup Jensen lyckades skarva in sitt första mål för säsongen efter en frispark.

Men strax efter paus var det dags för J-Södras specielle målskytt att presentera sig. Tillbaka efter avstängning mötte Cibicki en passning från Thelin vid straffområdeslinjen och rullade in kvitteringen längs marken, hans fjärde mål på åtta matcher.

Samme Cibicki hotade igen när han rann igenom och fick skottläge med vänstern i den 60:e minuten, med den gången räddade Tomer Chencinski fint intill sin högra stolpe.

Matthew Rusike var nära att åter sätta HIF i förarsätet i slutet av halvleken när han höll sig framme efter en frispark, men Damir Mehic i hemmamålet ville inte vara sämre än sin kollega och räddade.

Chencinski fick dock sista ordet när han på stopptid parerade Daryl Smylies försök utifrån med en kvalificerad aktion.

J-Södras tränare Jimmy Thelin gästar den här veckan podcasten Lundh. Klicka här för att lyssna på podden.