TV: MFF rasar ihop mot Kalmar - matchen vänder på två minuter

Malmö FF rasade ihop fullständigt mot Kalmar. Inom loppet av två minuter i slutskedet av matchen vände smålänningarna sitt underläge till ledning.

I inledningen av matchen mötte man den ena motgången efter den andra.

Men Kalmar FF visade att man är ordentligt på gång i allsvenskan när man vände underläge till seger med 2—1 hemma mot Malmö FF.

- Vi gjorde vår bästa match så här långt i år, säger Kalmars tränare Peter Swärdh.

Med god hjälp av Kalmar fick Malmö FF bästa tänkbara start på matchen då Jo Inge Berget tidigt satte ett ledningsmål. Berget kom fri med Kalmars målvakt Lars Cramer efter att båda Kalmars mittbackar misslyckats med att rensa bort bollen.

- Vi gjorde allvarliga fel i samband med deras mål, tycker också Peter Swärdh.

Sedan började Kalmars skadeelände. Kantspringaren Filip Sachpekidis fick en smäll och tvingades utgå.

Bara några minuter senare var det dags igen. Mittfältaren Tobias Eriksson kolliderade med lagkamraten Emin Nouri och föll så illa att han fick föras till sjukhus med ett befarat armbrott.

Ribbträff
Ett onödigt baklängesmål och två påtvingade spelarbyten under första halvtimmen slog inte undan benen på Kalmar. Inhopparen Ismael gav energi och man tog sakta men säkert mer och mer kontroll över skeendena på planen. Närmast att kvittera innan paus var Viktor Elm två gånger om. Men båda avsluten från ganska fina lägen gick utanför Malmömålvakten Robin Olsens målram.

Mittbacken Marcus Nilsson kunde tagit en gruvlig revansch för sitt misstag i samband med Malmös mål men hans nick blev till en klockren ribbträff.

Tung Malmöperiod
Malmö kom från en storförlust mot Häcken och tränaren Åge Hareide var inte nöjd med hur hans lag förvaltade sin tidiga ledning.

- Vi är inne i en tung period och måste jobba för att komma ur den, säger Hareide.

När väl utdelningen kom tog det Kalmar tre minuter att vända matchen. Först snodde Jonathan Ring helt sonika bollen från Malmös back Yoshimar Yotun och serverade målskytten David Elm öppen kasse. Tre minuter senare kunde Elms forwardskollega Marcus Antonsson göra segermålet efter fint förarbete av inhopparen Ismael.

- Enormt starkt av mina spelare att ta sig tillbaka efter vår start. Vi hade änglavakt på slutet när Malmö skapade chanser som kunde gett dem en kvittering. Men jag är mycket stolt över mina spelare som ännu en gång visade mental styrka, säger Peter Swärdh.

Publicerad 2015-05-24 kl 19:39

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.