TV: Norrköping upp i serieledning efter ny seger

Halmstad serverade en liten matchboll genom att ta poäng av IFK Göteborg på Gamla Ullevi. IFK Norrköping slog in den. Var 3-1 mot Häcken guldrycket?
- Jag är från Halmstad, man kan alltid lita på Halmstad, skojar Norrköpings manager Janne Andersson.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Med tre omgångar kvar har Norrköping skaffat sig en liten lucka på två poäng ned till IFK Göteborg i jakten på Lennart Johanssons pokal.

Det ordnade sig till slut men det var inte direkt mästarklass över Norrköping i säsongens näst sista hemmamatch. Inte den där bländande, snabba, effektiva fotbollen laget bjudit på under hösten.

Darriga ben? Guldfrossa?

Det såg så ut.

"Var bekymrad"
Men Janne Andersson var inte överraskad. Det täta matchandet den senaste tiden tog till slut ut sin rätt.

- Det var inte någon av våra bättre matcher, men vi var ändå farliga hela tider. Vi har varit slitna efter matchen mot Gefle och hade inte det riktiga trycket i benen.

- Vi är jättetacksamma för segern mot ett jättebra lag. Jag var väldigt bekymrad inför den här matchen eftersom jag tycker att Häcken har så många individuellt skickliga spelare som kan lösa upp knutar i spelet och lite att vi var möra efter matchen mot Gefle.

- Många spelare var väldigt slitna och vi har inte kunna träna på ordentligt i veckan. Vi fick ta hänsyn till slitaget. Tempomässigt och sett till farten var det lite lägre än vi haft tidigare, men vi vann och det är jag nöjd med, säger managern Janne Andersson.

Det är också ett signum hos ett starkt lag att vinna när det inte fungerar tipptopp. IFK Norrköping visade andra kvaliteter när det bitvis bar emot.

Individuell skicklighet när den som bäst behövdes.

Häcken skapade tillräckligt mycket och spelade tillräckligt bra för att ta ledningen och ge matchen en helt annan karaktär.

- Jag tyckte vi gjorde en bra första halvlek och så var det plötsligt 0-2 på tre minuter. Matchen avgörs i straffområden, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Emil Wahlström hängde inte med inhopparen Alhaji Kamara, lårskadade Christoffer Nymans ersättare efter 41 minuter och Jonas Eriksson blåste straff

Två mål och avstängd
In i handlingen klev Emir Kujovic. Först tryckte han in 1-0 och sedan, några minuter senare, lobbnickade han in 2-0 när Peter Abrahamsson släppte retur på Kamaras närskott.

Där tog det roliga slut för allsvenskans skyttekung (19 mål).

Eriksson uppskattade inte Kujovics intensiva firande av målen och serieledningen. Varningen betyder att Norrköping möter Elfsborg efter EM-kvaluppehållet utan Kujovic.

Paulinho reducerade, Häcken hade bud på kvittering. Då, när Norrköping höll på att tappa både matchen och serieledningen, smekte Alexander Fransson fram djupledsbollen som Kamara rullade in 3-1.

Butiken stängd och sjunde raka segern. Norrköping leder allsvenskan i 14 dagar och har allt i egna händer inför de sista tre omgångarna.