TV: Ny seger för Djurgården - Özcan: "Jag är klart nöjd"

PARCHAL. Djurgåren besegrade under onsdagen ungerska Debrecen med 1-0 i Atlantic Cup.
- Jag är klart nöjd med att vi vinner, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen efter matchen.

Sin första match för året, mot Vasalund, vann Djurgården med 2-0 - och under onsdagen segrade man även i sin andra match under 2017. Blåränderna besegrade nämligen Debrecen i den inledande gruppspelsmatchen i Atlantic Cup i Portugal, med 1-0.

Det var Djurgården som inledde matchen bäst och tidigt testade Amadou Jawo ungrarnas målvakt med ett tungt skott, som dock räddades. Kort därefter dribblade sig Othman El Kabir sig fri inne i straffområdet och sköt precis utanför den främre stolpen.

Efter lite mer än 20 minuter tog sig El Kabir återigen igenom på högerkanten och blev i utkanten av straffområdet fälld. Domaren pekade på punkten och i den 23:e minuten förvaltade Kevin Walker straffen till 1-0. Mittfältaren dunkade in bollen i målvaktens högra hörn, medan keepern slängde sig till vänster.

- Othman ska ha kredd för det målet, sa Walker till C More i pausvilan.

Debrecen åt sig sedan in i matchen och gjorde den spelmässigt jämn. I den andra halvleken fortsatte det på samma vis, och inget av lagen skapade några riktigt heta lägen. En bit in i den andra halvleken var dock Debrecen nära att vaska fram en rejäl målchans. Man kom runt på högerkanten och spelade in bollen framför mållinjen där Djurgården sedan kunde rensa bort.

Men det blev inga fler mål i matchen, som alltså slutade 1-0.

- Jag är klart nöjd med att vi vinner och med de första 25-30 minuterna i första halvlek, där vi orkade bedriva ett aggressivt presspel över hela planen och skapade en hel del målchanser via bra anfallsspel. Sen kom lite trötthetstecken och då blev det lite naturligt att vi faller lite och inte orkar med det intensiva spelet vi hade. Jag har full förståelse för det, för vi har tränat väldigt hårt under försäsongen. Vi räknade med att vi skulle tröttna efter ett tag, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen efter matchen.

Nu väntar kroatiska Rijeka på lördag för Djurgården. Seger där och laget vinner sin grupp i Atlantic Cup.

Djurgårdens startelva: Isaksson - Björkström, Une Larsson, Michel, Käck - Mrabti (Hansson 62), Walker - Berntsen (Mayambela 68), Eriksson, El Kabir (Ceesay 68) - Jawo (Sabovic 72).

Publicerad 2017-02-01 kl 22:38