TV: Nyförvärven målade när Dalkurd vann avslutande matchen i Atlantic Cup

Efter två raka strafförluster vann Dalkurd den avslutande matchen i Atlantic Cup.
Debutanten Oliver Berg blev målskytt vilket även nyförvärvet Younes Bnou Marzouk blev på nytt i 3-1-segern.
- Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match, säger Leonard Pllana till C More.

Det blev strafförlust mot både Shamrock Rovers och Jablonec. När Dalkurd under måndagen gjorde upp med Beijing Guoan om femteplatsen i Atlantic Cup blev det en avslutande seger.

Dalkurd tog ledningen redan i den sjätte minuten när Andrew Stadlers fina skott tvingade fram en retur som debutanten Oliver Berg petade in 1-0 på.

Det skulle dock bara dröja tre minuter innan returen kom. Efter en hands på Alex De John fick Beijing straff. En straff som Jonathan Soriano förvaltade till 1-1.

Dalkurd återtog ledningen efter 25 minuter när De John nickade in 2-1 efter en lyckad hörnvariant.

Drygt fem minuter senare utökade nyförvärvet Younes Bnou Marzouk till 3-1 när han petade in en ribbretur.

I den andra halvleken blev det ett något lugnare tempo i matchen. Dalkurd kontrollerade tillställningen och skapade några chanser för ytterligare mål. Men den nyblivna Uppsala-klubben vann med 3-1 och tog därmed femteplatsen i Atlantic Cup.

- Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match, vi gjorde allt som tränaren sa, säger Leonard Pllana till C More.

Dalkurds startelva: Mohlin - De John, Ceesay, Tranberg - Stadler, Ahmed, Randelovic, Berg, Miljevic - Pllana, Bnou Marzouk.

Publicerad 2018-02-05 kl 16:50