TV: Nytt kanonmål av Hamad i Hammarbys storseger

Hammarby vann med 4-0 hemma mot finska Ilves i sitt genrep inför allsvenskan.
Då bjöd nyförvärvet Jiloan Hamad på ett riktigt kalasmål.
- Jag fick en bra träff, säger han till C More.

Hammarby fick en drömstart på matchen. Redan i den elfte minuten dunkade anfallaren Pa Dibba in 1-0 från en position vid straffområdeslinjen. Dibba klippte till och fick på en rejält hård träff.

Precis i början av den andra halvleken visades Ilves Marco Metrone ut efter att ha fått sitt andra gula kort. Och efter det rann det i väg på resultattavlan.

I den 56:e minuten utökade Hammarby sin ledning till 2-0, efter en lurig hörna. Man satte igång spelet snabbt och Jiloan Hamad slog efter en kort hörna in ett inlägg som danske nyförvärvet Björn Paulsen skallade in vid den bortre stolpen.

Kort därefter stod en Ilves-försvarare för ett hjärnsläpp han slängde upp sin högerhand i luften och täckte ett inlägg från Arnor Smarason. Domaren pekade på straffpunkten och från den var Kennedy Bakircioglu stensäker. 3-0 satt i målvaktens högra hörn.

Med lite mer än 20 minuter kvar av matchen tog sig sedan mittfältsstjärnan Jiloan Hamad in i målprotkollet, och inte på vilket sätt som helst. Nyförvärvet tog emot bollen med 25-30 meter till mål och dundrade sedan upp den i ena krysset. Snäppet upp jämfört med hans läckra mål mot Varberg?

- Mitt mål, så klart, sa Hamad och log när han efter slutsignalen fick frågan av C More om vilken nätkänning som var matchens snyggaste.

- Jag fick en bra träff. Jag har bra självförtroende och vet att jag har ett bra skott, så jag tvekade aldrig.

Hamad är laddad inför den allsvenska premiären nästa vecka.

- Jag har en bra känsla. Det är bara att köra nu. Jag ser jättemycket fram emot premiären, det är det här jag sett fram emot sedan jag kom tillbaka till Sverige.

Matchen slutade också 4-0.

Hammarbys startelva: Tim Markström - Mats Solheim, Richard Magyar, Joseph Aidoo, Stefan Batan - Jiloan Hamad, Gershon Koffie, Kennedy Bakircioglu, Björn Paulsen - Arnor Smarason, Pa Dibba