TV: Nytt publikrekord - då tog ÖFK revansch på Gif Sundsvall

Förnedrade senast. Då fick Östersund revansch under lördagen efter 4-0 mot Gif Sundsvall hemma på Jämkraft Arena.

Det var lapp på Jämkraft Arena-luckan och nytt publikrekord när Östersund FK tog emot sin länsgranne Gif Sundsvall i det andra norrlandsderbyt för denna säsong.

Senast lagen stångades mot varandra vann Gif Sundsvall hemma på Norrporten Arena med förkrossande 5-0.

Östersund skulle ta en gruvlig revansch på sin granne inför de 8208 åskådare som tagit sig till arenan - de drog det längsta strået och vann med 4-0 inför en euforisk hemmapublik.

Matchen då?

Jo, den skulle rivstarta omgående med lägen åt båda håll.

Tidigt fick bortalaget ett ypperligt frisparksläge sedan ÖFK-målvakten Aly Keita fångat upp bollen utanför straffområdet. Frisparken skickade Robbin Sellin tätt över överliggaren.

Saman Ghoddos skulle få hemmalagets bästa chans några minuter efter. Han fick turligt med sig en boll från Andrew Stadler, men Giffarnas keeper Tommy Naurin stod i vägen.

Intensiteten sjönk något efter den frejdiga inledningen och präglades av några halvlägen som inte satte skräck vardera lägren. Sundsvall skulle annars få det svårt att etablera några vassa anfall. I stället var det Östersund som styrde och ställde.

Stefan Karlsson, nyförvärvet från Djurgården, skulle skaka fram ett hett läge efter ha kommit framrusande från sin högerkant, inlägget serverade han en fristående Stadler vars panna styrde bollen rakt i famnen på Naurin.

Samme Karlsson bröt sedan fram nästa heta läge sedan han återigen satte in bollen i Sundsvallboxen. Denna gång mötte Alhaji Gero med skallen men Naurin stod återigen för en stabil räddning.

Det Giffarna ändå rafsade fram var efter att Sebastian Rajalakso hittat in med en boll till Robbin Sellin som tog ner och bombade iväg ett skott som Keita tippade över ribban.

Matchen förblev mållös efter 45 minuters spel.

Sedan skulle hemmalaget öka takten.

De spräckte nollan sex minuter in i den andra halvleken sedan Dennis Widgren hittat fram till Stadler med en stickare i djupet. Avslutet smällde Stadler distinkt in och ledningen var ett faktum för ÖFK.

ÖFK fortsatte att ösa på Alhaji Gero nickade, Ghoddos dunkade iväg en stenhård vrist.

Sedan skulle samme Ghoddos bli matchens och ÖFK:s andre målskytt sedan han stått heta omarkerad vid Naurins bortre stolpe där han enkelt kunde nicka in 2-0.

Trean kom sedan på straff sedan Hosam Aiesh rivits ned. Straffen förvaltades sedan väl av Brwa Nouri.

Fyran slog sedan Aiesh in i öppet mål sedan Naurin tagit en misstajmad utrusning.

Segern innebär att ÖFK kliver förbi Giffarna med en pinne i tabellen.

Östersunds startelva: Keita; Atta, Papagiannopoulos, Bergqvist; Karlsson, Ghoddos, Nouri, Widgren; Edwards, Gero, Stadler

GIF Sundsvalls startelva: Naurin; Larsson, Danielsson, Albornoz, Olsson; Sellin, Granat, Krogh Gerson, Rajalakso; Silva, Dibba