TV: Olunga hjälte i Djurgårdens seger - tappad serieledning för MFF

Djurgården tog sin tredje raka seger under söndagen, efter två mål av Michael Olunga. Nu har Malmö FF tappat den allsvenska serieledningen.

Inför 15 370 åskådare på Tele2 Arena vann Djurgårdens IF under söndagen med 3-1 mot topplaget Malmö FF, som nu har tappat sin serieledning efter IFK Norrköpings seger mot Helsingborgs IF tidigare under dagen.

Det började också bra för Djurgården. Förre Malmö FF-spelaren Magnus Eriksson satte 1-0 på en frispark redan efter några minuter. Frisparken styrdes på en MFF-spelare och ställde målvakten Johan Wiland totalt.

Kort därefter var Eriksson nära att göra 2-0 efter att en hörna dansat på mållinjen och mittfältaren sedan missat sitt avslut. Men 2-0 skulle hur som helst komma. I den 16:e minuten stod Malmös mittback Kari Arnason för en misslyckad pass som blev för hård för Anders Christiansen och det hela slutade i att bollen hamnade hos Michael Olunga som fick friläge från halva plan. Den stekhete anfallaren rullade enkelt in 2-0 bakom Wiland.

MFF reducerade dock 20 minuter in i matchen. Ett misslyckat skottförsök från Yoshimar Yotun blev till en studspass fram till Magnus Wolff Eikrem som från sin position inne i straffområdet kunde placera in 2-1 i bortre hörnet.

2-1 stod sig till paus, men det skulle komma fler mål i matchen. Efter en timmes spel smällde återigen till bakom Johan Wiland, återigen efter ett himmelsblått individuellt misstag och återigen var det Michael Olunga som målade. MFF:s mittback Rasmus Bengtsson tappade bollen i en duell med Othman El Kabir på högerkanten och då fick yttermittfältaren tid att hitta in till en fri Olunga, som vid straffområdeslinjen klippte till och fick se bollen gå in i det bortre hörnet till 3-1. Det var kenyanens sjunde mål i allsvenskan den här säsongen.

- Vi mötte ett bra lag i dag. Det gör mig ännu gladare över att vi vann. Spelarna jobbade verkligen, det är det man måste göra när man möter bra lag. Jag är fantastiskt glad över att vi tar tre poäng, säger Mark Dempsey, tränare i Dif.

Malmö FF hade efter 3-1-målet svårt att skapa något vidare tryck på Djurgården, bortsett från korta perioder. Olungas andra mål för kvällen blev också matchens sista.

- Djurgården gör en bra match, men vi bjuder tyvärr in dem i dag. Första målet är flyt för dem och oflyt för oss, och det andra målet bjuder vi på. Vi kommer tillbaka, gör ett mål och har en bra känsla i pausen, men efter 1-3-målet är det svårt, säger MFF-tränaren Allan Kuhn.

Nu leder IFK Norrköping allsvenskan, två poäng före Malmö FF som i sin tur har fem poäng ner till trean AIK. Djurgården står på 28 poäng (nio poäng ner till Helsingborg på kvalplats) efter 22 omgångar. Nu väntar derby mot AIK på onsdag för blåränderna.