TV: Örebro bröt måltorkan och vann mot Falkenberg

Måltorka i över tre månader - och inte en enda hemmaseger sedan 15 maj.
Då fick publiken se två riktiga drömmål.
Och ÖSK bröt trenden och besegrade jumbon Falkenberg med 3-2.
- Det var ett snyggt mål, krysset är alltid ledigt, sade Örebros Nordin Gerzic efter sin lyckoträff.

ÖSK var vårens överraskning i allsvenskan. Men efter EM-uppehållet har det inte stämt lika bra för närkingarna. Örebro hade inte vunnit inför hemmapubliken sedan 15 maj då Elfsborg besegrades med 1-0. Och en över tre månader lång måltorka hade infunnit sig hemma på Behrn arena.

Men mot jumbon Falkenberg vände det - och det lossnade rejält i målfabrikationen på söndagskvällen.Men efter en knapp timme tog i stället Falkenberg återigen ledningen när förre ÖSK-spelaren Stefan Rådevåg styrde in 2-1 via stolpen.

Örebro svarade återigen omgående med att kvittera när Nahir Besara vinklade in bollen bakom Falkenbergs målvakt Alexander Lundin.

Men det började illa för Örebro - efter en dryg kvart tvingades lagets stjärna Astrit Ajdarevic lämna planen efter att ha åkt på en sträckning av vänstra låret.

Matchen började annars i ett ganska sömnigt tempo - men helt plötsligt fick publiken se två riktiga drömmål inom loppet av två minuter.

Efter 28 minuter drämde först Falkenbergs 18-årige supertalang Jesper Karlsson liggande i luften in matchens första mål.

- Det var show över målet, riktigt snyggt, sade Falkenbergs Jesper Karlsson om sin fullträff till CMore.

Bara minuten senare dundrade Nordin Gerzic in kvitteringen i krysset en bit utanför straffområdet. Detta efter fint förarbete av nyförvärvet Nahir Besara som gjorde sin första match från start i ÖSK-tröjan.

- Vi började sådär, med mycket misstag. Efter ett tag började vi spela bra och skapade mycket och nu tycker jag att det ser bra ut. Det var ett snyggt mål, krysset är alltid ledigt, sade Örebros Nordin Gerzic till CMore efter första halvleken.

Tio minuter före slutet avgjorde sedan Maic Sema när han till sist lyckades tråckla in 3-2 efter en tilltrasslad situation.