TV: Örebro tog sin andra raka seger - J-Södra föll för första gången

Premiären vill Örebro glömma. Men mot Jönköpings Södra fick hemmasupportrarna jubla på Behrn arena.Och det var publikfavoriten Astrit Ajdarevic som visade vägen med ett drömmål.
- Det var med fel fot också. Men det är tur att även den lever, säger Ajdarevic efter ÖSK:s 2-1-seger.

För drygt en vecka sedan föll Örebro i hemmapremiären med 0-2 mot Djurgården inför storpublik. Men efter tre mållösa halvlekar vände det till sist för närkingarna som vann mot Helsingborg på Olympia med 3-1 i den andra omgången.

- Vi fick en dålig start. Vi var inte bra mot Djurgården men kom igång i andra halvleken mot Helsingborg, säger Ajdarevic.

Ikväll kom alltså andra raka segern, mot nykomlingen Jönköping Södra som vann premiären mot Kalmar och sedan tog en ny trepoängare hemma mot guldfavoriten Malmö FF.

Radade upp chanser
ÖSK:s anfallsduo Alhassan Kamara och Astrit Ajdarevic stundtals briljerade på konstgräset. Ganska omgående hade Kamara två kanonlägen inom loppet av några sekunder. Först löpte han sig fri och prickade stolpen. Sedan fick ÖSK-anfallaren ett nytt läge och var nära att klacka in bollen bakom J-Södras målvakt Anton Cajtoft, men de slutade med att "Crespo" for in i stolpen.

Efter 22 minuter passade sedan Kamara bakåt till anfallskollegan Ajdarevic som skruvande in matchens första mål i bortre krysset. Målskytten och publikfavoriten hade bara minuten senare ett jätteläge men bollen tog i ribbans överkant.

Skadad målvakt
Fem minuter efter pausvilan tvingades J-Södra byta målvakt efter att Anton Cajtoft vridit till knäet. Cajtoft fick ledas av planen och istället tog Damir Mehic plats mellan stolparna.

Kamara och Ajdarevic fortsatte att skapa farliga lägen även i andra halvlek framför Damir Mehić.

- Jag hade några bra lägen och kunde gjort fler mål. Men det är spelar ingen roll nu, huvudsaken var att vi vann.

På slutet blev Ajdarevic utbytt och vid bänken blev hans högerlår lindat i ljumsktrakten. Men anfallaren, som under försäsongen besvärats av skador, vill inte prata om nya problem.

- Äh, det är ingen fara. Man har ju spelat tre matcher på en vecka så man är bara lite sliten.

Först på stopptid kunde ÖSK:s mittfältare Daniel Gustavsson trycka in 2-0 efter en kontring. Men bara minuten senare fastställde Tommy Thelin slutresultatet till 2-1.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.