TV: Osannolik drömdebut för Häckens 18-åring

Han är en av allsvenskans största succédebutanter någonsin. Han är 18 år. Han värvades till allsvenskan i förra veckan. Han gjorde allsvensk debut mot Elfsborg när han kom in i 65:e minuten. Tio minuter senare hade Nasiru Mohammed gjort två mål och vänt 1-2 till 3-2 i toppmötet.

Den 18-årige ghananen Nasiru Mohammed blev klar för Häcken i veckan och behövde endast fem minuter för att presentera sig för sin nya hemmapublik. Med två mål sköt inhopparen Häcken till en 4-2-seger mot serieledande Elfsborg. Och väckte liv i allsvenskan.
Efter drygt två veckors provspel blev Nasiru Mohammed i veckan klar för Häcken. Den 18-årige ghananen, som är ett lån från FC Rainbow, Ghana, säsongen ut, väntade inte på att presentera sig för sin nya publik på Rambergsvallen.
Efter sex minuter på planen i söndagens allsvenska toppmöte med serieledande Elfsborg satte inhopparen kvitteringen fram till 2-2 via stolpen.

Och fem minuter senare forcerade ghananen in matchavgörande 3-2 bakom Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard inför 6 040 åskådare.
-Jag blev väldigt, väldigt glad när jag gjorde mål, sade en leende Nasiru Mohammed.

Provspel med City

Han provspelade i maj med Premier League-mästarna Manchester Citys junior- och reservlag.
-Men jag fick åka tillbaka till Ghana - jag var inte tillräckligt bra, sade Nasiru.
Men tillräckligt bra för allsvenskan verkar han definitivt vara. Häckentränaren Peter Gerhardsson var nöjd med sitt nyförvärv.
-Han har sett pigg ut i veckan. Det var kul att han fick avgöra, sade Gerhardsson.
Annars fick Häcken jobba i kraftig uppförsbacke större delen av matchen. Elfsborg var i ledning två gånger om efter mål av David Elm och Marcus Rohdén, men Häcken malde på med sitt rörliga anfallsspel.

Till slut gav det utdelning. Häckens skyttekung Majeed Waris satte 4-2 i slutminuten.
-Vi gör en kanoninsats. Hamnar i underläge två gånger, men kommer tillbaka och vänder, sade Peter Gerhardsson.

Häcken var bättre

Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson erkände sig besegrad av ett bättre lag.
-Häcken vann välförtjänt. Det blev för lite bollägande för vår del. Och till slut orkar vi inte stå emot längre, sade Lennartsson.

Elfsborgs allsvenska ledning krympte i och med Häckensegern till fem poäng. Bakom jagar nya tvåan Häcken och trean AIK, båda 36 poäng, samt fyran Malmö FF (35 poäng, med en match mindre spelad).
-Vi tänker inte så mycket tabellen. Vi har klarat motgångar tidigare under säsongen, sade Lennartsson.

Publicerad 2012-08-26 kl 18:59