TV: ÖSK stängde av AIK – oavgjort, skada på Elyounoussi, och utvisning för Stefanelli

Varsitt nickmål, varsin anfallsskada, varsin poäng.
AIK fick visserligen sin sextonde raka allsvenska match utan förlust, men ville förmodligen ha mer efter 1-1 borta mot ÖSK.
- Vi hade flera bra lägen för att vinna matchen, säger AIK-anfallaren Henok Goitom till C More.

Med allt tätare matchschema framöver, och en sjuk Daniel Sundgren, hade AIK gjort om laget inför bortamatchen mot Örebro. Robin Jansson, som gått från division 4 via division 1 till AIK på två säsonger, fick sin första start och AIK gick också mer mot 4-4-2-hållet.

Det blev en seg start på första halvlek. Brytpunkten för matchen kom vid ÖSK:s 1-0-mål efter en halvtimme, via en icke-firande Martin Lortenzson med en nickskarv efter hörna. AIK:s andra insläppta mål den här allsvenska säsongen.

Efter det öppnade matchen upp sig med fler målchanser åt bägge riktningar, även om lagen fick ändra om efter anfallsskador: Victor Sköld gick ut för ÖSK, Tarik Elyounoussi för AIK. Bägge med lindade lår.

- Vi hade svårt att komma åt dem i första halvlek. De fick diktera tempot och vi var någon sekund efter i vår press. Vi var inte så farliga i första halvlek, kanske bara Yasins chans. De var bättre än oss och sedan förändrade vi matchbilden totalt till andra halvlek, säger Henok Goitom till C More.

AIK:s 1-1 kom tidigt i andra halvlek. Hög bollvinst efter inkast, och efter en stund kom Robert Lundström runt, inlägg, och Henok Goitom hittade nickyta och gjorde 1-1. Lundströms tredje ”poäng” för året, Goitoms fjärde.

Framför allt AIK tryckte på för ett segermål, men matchen höll sig till 1-1 och i slutet visades Nicolas Stefanelli ut efter en filmning.

ÖSK och AIK är fortfarande utan förluster i årets allsvenska. Det var också AIK:s sextonde raka utan förlust i allsvenskan.

- Vi hade flera bra lägen för att vinna matchen. Jag hade något läge, Stefanelli, men även Nabil. Vi hade flera lägen för att vinna, säger Goitom i sändningen.

Örebro:  Jansson – Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike – Björnkvist, Gerzic, Mårtensson, Besara, Rogic – Sköld (13'), Igboananike (85')

Inhoppare: Omoh (13'), Boye (85')

AIK: Linnér – Lundström, Karlsson, Jansson, Lindkvist – Yasin, Olsson, Adu, Bahoui (81') – Elyounoussi (45'), Goitom

Inhoppare: Stefanelli (45'), Salétros Jönsson (81')