TV: Östersunds drömstart ledde till seger mot Kalmar

Efter två raka förluster med totalt sju insläppta mål vände det äntligen för Östersund.
Den allsvenska nykomlingen vann med 1-0 över Kalmar FF - för dagen coachat av Henrik Rydström.

Rydström fick en trasslig uppladdning inför sin första match som ansvarig coach, en roll han fick iklä sig då ordinarie tränaren Peter Swärdh var avstängd efter att ha blivit uppvisad på läktaren i matchen mot Örebro.

Först kastade Rasmus Elm in handduken på grund av feber och halsont. Storebror Viktor Elm var tänkt att ersätta på innermittfältet men fick även han stå över matchen efter att han också insjuknat och tvingats uppsöka sjukhus kvällen före match. Dessutom var den tredje Elm-brodern, David, kvar hemma i Kalmar då han blir pappa vilken dag som helst.

Sedan skadade sig Viktor Agardius på uppvärmningen och Stefan Larsson fick hoppa in i backlinjen med kort varsel.

Och inte blev det bättre när matchen väl blåste igång på Jämtkraft Arena.

Tidigt mål

Redan i den sjunde minuten gav Ronald Mukiibi hemmalaget ledningen när han nickade en hörna mot mål, och i mål via Stefan Larsson som försökte rensa på mållinjen men i stället tryckte upp bollen i nättaket.

Östersund, som förlorat de två senaste matcherna med 0-3 (mot Djurgården) och 2-4 (mot Örebro), såg till att dra ner på tempot och fokuserade på att hålla tätt mot gästerna som trycket på för ett kvitteringsmål.

Kalmar fick flera bra chanser; Jonathan Ring sköt ett hårt skott över mål i den 67:e minuten, Carl Johansson fick ett nästan-friläge tio minuter senare som slutade med ett avslut i stolpen. Men bollen gick inte in.

- Just nu är man ju svart i tankarna. Jag tycker att vi gör ett ordentligt försök i andra halvlek när vi börjar spela på ett sätt som i alla fall liknar KFF, säger Henrik Rydström till C More.

Atta skadad

Östersund får tack vare de tre poängen lite luft ner till bottenlagen i tabellen medan KFF, som inför lördagens match låg på lika många poäng som ÖFK, ligger kvar precis ovanför kvalstrecket.

- Otroligt skönt. Vi har väntat på det här ett tag nu, vi varit lite sega i de senaste matcherna. 1-0-segrar är de skönaste segrarna, säger Östersunds Dennis Widgren till C More.

Smolk i bägaren för Östersund var dock att Walid Atta efter slutsignalen fick lämna planen på bår. Atta skadade sig i slutet av matchen då Östersund redan gjort sina tre byten.

- Han kämpade de sista 15-20 minuterna. En stor eloge till honom som hjälpte oss bara genom att stå på planen, säger ÖFK:s tränare Graham Potter till C More.