TV: Paulinho dominerade - men Hammarby fixade ett kryss

GÖTEBORG: Brasse-Paulinho var kung på plan på Bravida Arena när Häcken tog emot Hammarby. Hans två mål i comebacken räckte dock endast till en poäng.

Paulinho var tillbaka i Häcken-tröjan som han lämnade 2010 för en kortare sejour i Örebro. Efter ett par år hemma i Brasilien värvades han via Facebook. Brassen kontaktade Häckens sportchef, Sonny Karlsson som högg direkt. En värvning som sportchefen inte lär ångra. Brassen var bäst på plan i sin comeback men det var en mindre tippad målskytt som skulle presentera sig först.

Hammarbys debuterande målvakt Ögmundur Kristinsson fick inte undan bollen och Mohammed Abubakari fick en fin träff från 25 meter, otagbart nere i ena hörnet.
Men gästerna skulle visa att de aldrig ger sig. Fredrik Torsteinbø hittade luckan bakom Christoffer Källqvist, fint framspelad av Erik Israelsson.

Med fem minuter kvar av halvleken rev Mats Solheim ner Nasiru Mohammed. Martin Strömbergsson tvekade inte utan dömde straff – en straff som Paulinho iskallt placerade in.Vad Nanne Bergstrand sa i pausen är oklart ännu men Hammarby fick en rejäl kalldusch när Paulinho gjorde 3-1 efter 20 sekunder. Där och då såg matchen ut att vara över för Hammarby men de grönvita ville annat.

Slitvargen på mitten, Johan Persson reducerade med en fin volleyträff efter en hörna och sex minuter senare hittade Torsteinbø fram till Erik Israelsson som tryckte in kvitteringen via bortre stolpen.

Både Hammarby och Häcken fick gyllene lägen att avgöra matchen. Hammarby som med en hörna i slutminuterna var nära att få in bollen. Christoffer Källqvist kunde dock rädda med stor hjälp av Jasmin Sudic som rensade undan bollen. På övertid fick så Paulinho chansen att bli stor hjälte för sitt Häcken men sköt precis utanför Kristinssons ena stolpe.

Häcken: Källqvist - Sandberg, Sudic, Zuta, Arkivuo - Pekalski, Makondele, Abubakari - Mohammed, Jeremejeff, Oliveira.

Hammarby: Kristinsson - Solheim, Saetra, Saevarsson, Batan - Haglund, Persson - Söderqvist, Israelsson, Torsteinbø - Hallenius.

Publicerad 2015-07-20 kl 20:59