TV: Peking i kamp om guldet efter ny seger – HIF fortsatt pressat

Helsingborgs elände fortsätter efter en ny förlust - den sjätte raka - hemma mot Norrköping. Bortalaget å sin sida är fortsatt med och tampas i toppen om guldet.

Det regerande mästarlaget Norrköping har nu inte förlorat sedan den 22 april. Sedan dess har det blivit tolv segrar och fem oavgjorda matcher.

Segern borta mot bottenlaget Helsingborg var dock inte problemfri. Skånelaget var det bättre laget spelmässigt under första halvlek, men att hemmalaget i nuläget saknar en naturlig målskytt var uppenbar. Intentionerna offensivt fanns, men anfallen dog ut under den sista tredjedelen.

Defensivt avslöjades brister redan efter en knapp kvart när Norrköpingsanfallaren Sebastian Andersson enkelt fick löpa igenom och sätta ledningsmålet till vänster om Matthew Pyzdrowski, som gjorde sin första allsvenska match sedan den tredje omgången.

Norrköping hotade ytterligare ett par gånger i djupled och framför allt David Moberg Karlsson borde ha utökat till 2-0 redan under den första halvleken.

Utökningen kom i stället tidigt i andra halvlek när Niclas Eliasson, för dagen anfallare, styrde i den 49:e minuten in sitt första mål i Norrköpingströjan sedan ankomsten från AIK.

Efter en dryg timme föll reduceringen när Anton Wede placerade in 1-2 bakom Andreas Vaikla på straff. Norrköpingsspelarna protesterade dock kraftigt mot domslutet. Knuffen som Bradley Ralani fick av Daniel Sjölund såg nämligen ut att ske utanför straffområdet.

Målet gav Helsingborg - och framför allt Ralani - energi i jakten på ett kvitteringsmål. Uppförsbacken blev brantare med kvarten kvar när inbytte anfallaren Matthew Rusike blev utvisad efter sitt andra gula kort på drygt 20 minuter. Helsingborg hade dock kraft för en slutforcering, men närmare än Adam Erikssons chans i slutskedet kom aldrig hemmalaget.

Se Eliassons mål i spelaren ovan.

Helsingborgs startelva: Pyzdrowski - Bindelöv, Larsson, Olsson, Eriksson - Ralani, Mårtensson, Samuel, Wede - Lange, Larsson

Norrköpings startelva: Vaikla - Wahlqvist, Johansson, Falk Olander, Dagerstål - Bärkroth, Tekie, Sjölund, Moberg Karlsson - Andersson, Eliasson